https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Šef Misije OEBS-a posjetio SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Šef Misije OEBS-a posjetio SDA Sandžaka

Šef Misije OEBS-a posjetio SDA Sandžaka

Šef Misije OEBS-a posjetio SDA Sandžaka

Danas je Stranku demokratske akcije Sandžaka posjetio Šef Misije OEBS u Srbijii, Nj.E. Ambasador Peter Burkhard sa saradnicima. Ambasadora Burkharda je primio Fuad Baćićanin, generalni sekretar Stranke sa rukovodstvom ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar. 

Osnovna tema razgovora bila je politička i ekonomska situacija u Sandžaku sa posebni osvrtom na političku i ekonomsku krizu u Novom Pazaru. 

Ambasadoru OEBS-a je predstavljen način formiranja, skupštinske većine u Novom Pazaru gdje je uz pomoć srpske liste i jednog odbornika Bošnječke demokratske zajednice, a uz asistenciju policije izbačena bošnjačka izborna volja iz gradske vlasti.

Konstatovano je da je stabilna politička situacija uslov ekonomskog razvoja. Predstavnici SDA Sandžaka su ambasadora  Burkharda upoznali sa stanjem u svim javnim preduzećima i ustanovama, blokadom računa u svim gradskim preduzećima, ogromnim dugovanjima grada, kao i nastavkom nezakonitog rada gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića. 

SDA Sandžaka je godinama unazad radila na stabilizaciji političke klime u Novom Pazaru i Sandžaku, pa je od OEBS-a zatraženo da se detaljnije upoznaju i uključe u rješavanju političke krize u koju je voljom Sandžačke demokratske partije ušao Novi Pazar. 


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP