https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Crna Gora: Usvojena Rezolucija o Srebrenici - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Crna Gora: Usvojena Rezolucija o Srebrenici

Crna Gora: Usvojena Rezolucija o Srebrenici

Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju je predložila Bošnjačka stranka. U trenutku kada se odlučivalo o Rezoluciji u skupštinsku salu su ušli poslanici DPS-a. Za je glasalo 55 poslanika.

Predlog rezolucije podnijeli su poslanici Ervin Ibrahimović, Dragutin Papović, Damir Šehović, Raško Konjević, Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka i Andrija Popović.

Vlast je na rezoluciju podnijela više amandmana, od kojih su neki usvojeni.

Rezolucija, između ostalog, podrazumijeva da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici desio genocid i da je ubijeno više od osam hiljada Bošnjaka.

Tekst rezolucije predvidio je i da se 11. jul proglasi Danom sjećanja na žrtve Srebrenice, da se afirmiše mir i stabilnost i da se pozovu javne institucije da istraže ratne zločine.

Ibrahimović, koji je jedan od predlagača rezolucije, zahvalio je svima koji su, kako je naveo, pomogli da se dobije kvalitetan tekst rezolucije.

“Vjerujem da smo danas poslali jasan signal iz ovog predstvaničkog doma, da Crna Gora jeste centar demokratije u region”, kazao je Ibrahimović.

BS: Većinska Crna Gora želi da nastavi koračati evropskim putem

Iz BS poručuju da je usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Crna Gora večeras poslala snažnu poruku da je centar demokratije i da su suočavanje s prošlošću i poziv na pomirenje pravci kojima iskreno želi ići većinska Crna Gora.

 „Podrška dvije trećine poslanika u Skupštini Crne Gore, jasan je pokazatelj da većinska Crna Gora želi da nastavi koračati evropskim putem. Crnoj Gori kao građanskoj državi, multivjerskoj i multinacionalnoj, koja baštini evropske vrijednosti, vrijednosti zaštite ljudskih i manjinskih prava, demokratije, antifašizma i čojstva je bila potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Zadovoljni smo što je naš prijedlog naišao na širok krug podrške, kako među partijama opozicije, tako i unutar vladajuće strukture", poručuju iz BS.

Vjeruju da će usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici od strane dvije trećine poslanika Skupštine Crne Gore, kao i nedavna presuda Ratku Mladiću, biti opomena onima koji javno negiraju genocid u Srebrenici, da prihvate potvrđene činjenice.

 Izvor: RTCG

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37