https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Skupština grada Novog Pazara nema legitimitet i legalitet - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Skupština grada Novog Pazara nema legitimitet i legalitet

Skupština grada Novog Pazara nema legitimitet i legalitet

Skupština grada Novog Pazara nema legitimitet i legalitet

Odbornici Stranke demokratske akcije Sandžaka nisu ucestvovali na današnjem zasedanju Skupštine grada Novog Pazara jer nisu  želeli da daju legitimitet i legalitet nezakonitom pokušaju aktuelne gradske vlasti da sebi obezbedi dalje upravljanje gradom istaknuto je na današnjoj pres konferenciji.

Skupštine grada Novog Pazara nije mogla biti održana jer nisu postojali zakonom i poslovnikom propisani uslovi za njeno održavanje, odnosno sednici nije prisustvovao dovoljan broj odbornika prilikom utvrdivanja kvoruma i usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, naime prilikom utvrdivanja kvoruma sednici je prisustvovalo 23 odbornika od potrebna 24 koliko je neophodno za sam pocetak sednice, kako je to propisano u clanovima 88. i 89. poslovnika o radu Skupštine.

„Odbornik kome je na današnjoj sednici nezakonito verifikovan odbornicki mandat nije mogao da ucestvuje u davanju kvoruma jer mu mandat u tom trenutku još nije verifikovan odnosno u nije imao status odbornika Skupštine grada.

Ovim cinom aktuelna vlast  još jednom je pokazala da po svaku cenu želi da sacuva pozicije u vlasti i da se ni na koji nacin ne obazire na kršenje zakona i štetu koju na taj nacin nanose gradanima Novog Pazara.“ – istakla je Dr. Suada Žara-Abdagic, odbornik SDA Sandžaka u Skupštini grada Novog Pazara.

„Ono na šta ukazujemo javnosti jeste da je i sednica Izborne komisije na kojoj je donijeta odluka o dodeljivanju mandata odborniku sa liste Sandžacke narodne partije sporna iz prostog razloga jer jedan broj clanova i njihovih zamenika Izborne komisije iz reda SDA uopšte nisu obavešeteni o održavanju sednice Izborne komisije.“ – potvrdila je medijima Amela Spahic, odbornik SDA Sandžaka u gradskoj skupštini. 

Spahiceva istice da uverenje koje je izborna komisija izdala nije pravno valjano iz razloga što je na istom falsifikovan datum izdavanja. Naime, stoji da je izdato dana 14.03.2013.g a zatim je isti datum prepravljen na 15.03.2013.g. te da svaka ispravka na javnom dokumentu mora biti izvršena u skladu sa odredbama Zakona o opštem upravnom postupku, što u konkretnom slucaju nije uradeno.

Umesto da akcenat stave kako da reše nagomilane probleme, da se isplate zaostale plate radnicima, da se vrate dugovi poveriocima, vladajuca struktura u  Novom Pazaru razmišlja jedino o svom opstanku na vlast ne mareci gotovo ni za jedan problem niti imaju viziju kako i na koji nacin izaci iz trenutne situacije koja je evidentno teška upravu njihovom krivicom.

„Na sve nezakonitosti koje smo utvrdili, mi odbornici SDA Sandžaka pokrenucemo postupke kod Upravnog suda i Upravne inspekcije upravo sa ciljem da stanemo na kraj kršenju zakona i uvedemo zakoniti red u funkcionisanju lokalne vlasti u Novom Pazaru.“ – zakljucila je Spahic.

SDA Sandžaka izlaz iz ove situacije vidi u formiranju široke koalicije i ovim putem ponovo pozivamo sve politicke stranke koje imaju odbornike u Skupštini grada da formiranjem široke Koalicije zajednicki i u punom kapacitetu podelimo odgovornost i rešavamo problem po problem onako kako ce gradani biti zadovoljni, ponovljeno je na današnjoj pres konferenciji.


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37