https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Preokrenućemo stanje u korist građana Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Preokrenućemo stanje u korist građana Sandžaka

Preokrenućemo stanje u korist građana Sandžaka

Izjava Ahmedina Škrijelja, generalnog sekretara Stranke demokratske akcije Sandžaka nakon petog okruglog stola “Dijalog o izborima 2020.” održanog u Beogradu na Fakultetu političkih nauka.

Izjavu prenosimo u cjelosti:

"SDA Sandžaka je uzela učešće u ovom dijalogu sa ciljem da se izborni sistem i njegova pravila, kao važan dio političkog sistema, reformišu i usklade sa realnim stanjem na terenu i potrebama građana Sandžaka, naročito bošnjačkog naroda.

Naš cilj je da počevši od izbornog sistema i izbornih uslova započnemo proces rješavanja svih otvorenih pitanja na relaciji Sandžak- Srbija.

Podržavamo nastojanja organizatora i organizacija civilnog društva da se postigne dogovor. U ovom dijalogu bili smo više nego konstruktivni i predložili smo niz konkretnih rješenja.

Međutim, ono što vidimo, jeste da ne postoji politička volja da se Srbija normalizuje, demokratizira i modernizuje. Suočeni smo sa konstantnim odbijanjem da se uvaže potrebe bošnjačkog naroda i Sandžaka.

U ovoj situaciji postavlja se pitanje šta je Srbija danas. Zašto aktuelna srpska vlast na Bošnjake gleda kao građane drugog reda.

SDA Sandžaka to ne prihvata i mi ćemo takvo stanje preokrenuti u korist građana Sandžaka".

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP