Učitavanje sajta

Vijesti

Prijem u čast bosanskog jezika

Prijem u čast bosanskog jezika

SDA Sandžaka je sinoć, u Centrali stranke, organizovala svečani prijem povodom odluke Vlade Republike Srbije o nesmetanom obrazovanju Bošnjaka na maternjem jeziku na cijeloj teritoriji Srbije.

Prijemu su prisustvovali funkcioneri Stranke, profesori, direktori škola, roditelji i mnogobrojni članovi koji su svojim prisustvom uveličali ovaj istorijski događaj za sve Bošnjake.

SDA Sandžaka je prije tačno 23 godine zacrtala svoje programske ciljeve u ostvarivanju prava Bošnjaka, ulagala ogromne napore  u svim izbornim kampanjama, institucijama sistema i međunarodnim forumima za ostvarivanje svih nacionalnih i manjinskih prava Bošnjaka, uključujući i pravo obrazovanja na maternjem jeziku.

Danas je SDA Sandžaka, legitimna manjinska stranka koja se za prava Bošnjaka bori preko centralnih institucija sistema, Skupštine i Vlade Republike Srbije.

Zahvaljujući inicijativi predsjednika SDA Sandžaka i ministra u Vladi Republike Srbije Dr Sulejmana Ugljanina, Vlada Srbije je donijela odluku da otkloni sve smetnje koje su se javile u odvijanju nastave na bosanskom jeziku, tako da je naš cilj ostvaren i od danas Bošnjaci će moći da se obrazuju na maternjem jeziku na cijeloj teritoriji Srbije.

Ovom odlukom Vlade na dobitku su Bošnjaci i Republika Srbija, jer je na ovaj način naša država napravila još jedan korak u približavanju standardima Evropske unije.

U svom pozdravnom govoru Šemsudin Kučević, zamjenik predsjednika SDA Sandžaka, se zahvalio svim institucijama i pojedincima koji su doprinijeli da se ovaj cilj ostvari.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP