https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Turska pozvana da investira u Smederevo - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Turska pozvana da investira u Smederevo

Turska pozvana da investira u Smederevo

Turska pozvana da investira u Smederevo

O mogućnostima koje Smederevo pruža potencijalnim investitorima danas je, između ostalog, ministar u Vladi Srbije dr. Suleman Ugljanin razgovarao sa Mehmetom Surejom, potpredsednikom Turske agencije za saradnju i komunikaciju, TIKA, zaduženim za Balkan i istočnu Evropu.

Govoreći o prednostima Smedereva, ministar Ugljanin je rekao da su geostrateški položaj grada, sa Dunavom, putem, železnicom i aerodromom od velikog značaja za investiranje. 

“Smederevo ima velike potencijale i industrijske i turističke, a nema nijedan hotel,” dodao je Ugljanin i pozvao turske investiture da dođu u Smederevo i uvere se u mogućnost ulaganja u marinu, luku, kao i u obnovu smederevske tvrđave.

Gospodin Sureja je predložio da se Smederevo pobratimi sa nekim turskim gradom, a ministar Ugljanin je dodao da bi bilo dobro da to bude neki crnomorski grad jer se Dunav uliva u Crno more.

Glavne teme razgovora su bile saradnja u oblasti projekata obnove zajedničkog kulturno-istorijskog nasleđa i poboljšanja turističke ponude iz Srbije.

Gospodin Sureja je rekao da TIKA već ulaže u Srbiju, a da je akcenat prošle godine stavljen na  projekte u zdravstvu i obrazovanju. Dodao je da mu je želja da se TIKA sa partnerima uključi u obnovu zajedničkog kulturno-istorijskog nasleđa dve zemlje, što će onda doprineti i razvoju turizma.

Ministar je obećao da će, u cilju zajedničkog uspeha, Vladina Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, na čijem je čelu, otvoriti vrata TIKI, gde god za to u Srbiji budu zainteresovani. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP