https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Odbranili smo Sopotnicu od gradnje, uz podršku građana odbranićemo i Lim - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Odbranili smo Sopotnicu od gradnje, uz podršku građana odbranićemo i Lim

Odbranili smo Sopotnicu od gradnje, uz podršku građana odbranićemo i Lim

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preko sredstava informisanja obavestilo je javnost da oglašava Javni uvid u Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene za HE Brodarevo 1 i HE Brodarevo 2 na reci Lim.

Javni uvid u dokument planiran je od 15. do 30. juna 2020. godine, Javna prezentacija planskog dokumenta planirana je za 22. jun sa početkom u 13h u maloj sali Doma kulture u Prijepolju a Javna sednica Komisije za javni uvid održaće se 15. jula 2020. godine.

SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju izražava nezadovoljstvo činjenicom da se ovako bitno pitanje za opštinu Prijepolje pokušava sakriti od javnosti u vremenu trajanja izborne kampanje. Kao Stranka protivimo se izgradnji HE Brodarevo 1 i HE Brodarevo 2 jer izgradnja podrazumjeva raseljavanje značajnog dijela stanovništva, rušenje stambenih, privrednih, poslovnih i pomoćnih objekata, plavljenje mezarluka i groblja. Takođe biće trajno narušen eko sistem i prirodne karakteristike kanjona reke Lim.

Pozivamo nadležno ministarstvo da obustavi planirane radnje do okončanja izbornog procesa, kako bi građani preko političkih stranaka, nevladinih organizacija, i lično neposredno, bili adekvatno uključeni u sve planirane aktivnosti.

Takođe pozivamo zainteresovane građane da sve primjedbe na Nacrt prostornog plana i ostala planska dokumenta upute na vreme do 30.juna nadležnom ministarstvu.

Odbranili smo Sopotnicu od gradnje, uz podršku građana odbranićemo i Lim.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP