https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Tribina “Budi ono što jesi“ održana u sandžačkim opštinama - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Tribina “Budi ono što jesi“ održana u sandžačkim opštinama

Tribina “Budi ono što jesi“ održana u sandžačkim opštinama

Lista „Za Bošnjačko jedinstvo“ održala je u sandžačkim opštinama Tribinu pod imenom “Budi ono što jesi“, koje su pored Novog Pazara organizovane i u Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju.

Na ovim skupovima govorio je nosilac liste Dr. Sulejman Ugljanin, koji je prisutnima predstavio nacionalne ciljeve i prioritete izborne liste. On je naglasio da je jedinstvo Bošnjaka glavni prioritet, te da su ovi izbori od velikog interesa za svakog Bošnjaka i sve bošnjačke institucije.

Pored nosioca liste na tribinama su govorili domaćini ovih skupova - predsjednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović i predsjednici Ogranaka SDA Sandžaka. Govornici su istakli da je prednost jedinstvene liste u tome što Bošnjaci na taj način stiču potpun izborni legitimitet i postaju važan faktor i poželjan partner.

Svi govornici su pozvali punoljetne Bošnjake koji nisu upisani u Poseban birački spisak, a naročito one koji su u prethodne četiri godine postali punoljetni da se upišu, jer jedino na taj način stiču pravo da glasaju i biraju svoje predstavnike u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Osnovna poruka ovih skupova je da samo ujedinjeni Bošnjaci mogu postići ciljeve kojima teže.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37