https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka pozdravlja usvajanje Rezoluciju Evropskog parlamenta o Srebrenici - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka pozdravlja usvajanje Rezoluciju Evropskog parlamenta o Srebrenici

SDA Sandžaka pozdravlja usvajanje Rezoluciju Evropskog parlamenta o Srebrenici

SDA Sandžaka pozdravlja usvajanje Rezoluciju Evropskog parlamenta o Srebrenici

Stranka demokratske akcjie Sandžaka pozdravlja usvajanje Rezoluciju Evropskog parlamenta o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici koji su počinile snage bosanskih Srba.

Evropski parlament je najoštrijom osudom genocida nad Bošnjacima Srebrenice pokazao odlučnost članica Evropske unije za uspostavljanje stabilnog i pravednog mira i pomirenja među narodima i čvrsto opredeljenje da se takav zločin više nikada ne ponovi.

SDA Sandžaka izražava svoju zabrinutost zbog ponašanja državnog vrha Republike Srbije koji je iskoristio sve državne mehanizme, uključujući i mjesto predsjedavajućeg u OEBS-u, da vetom Ruske Federacije spriječi usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici Savjeta bjezbednosti UN.

Negiranje genocida nad Bošnjacima u Srebrenici od strane državnog vrha Republike Srbije i činjenica da do danas nisu rasvijetljeni teški zločini nad Bošnjacima Sandžaka izvršeni tokom ’90.-tih predstavlja prijetnju za opstanak Bošnjaka u Srbiji.

SDA Sandžaka izražava veliku nadu da će Narodna Skupština Republike Srbije, kao najviše predstavničko tijelo u Srbiji, po uzoru na Evropski parlament, usvojiti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju su predložili poslanici manjinske poslaničke grupe SDA Sandžaka-PDD, poslanička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine i Aida Ćorović, poslanica Demokratske Stranke.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP