https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Međunarodni odnosi - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Međunarodni odnosi

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Zakon zaštititi od političkih zloupotreba

“Nas amandman ima za cilj da zaštiti ovaj Zakon od mogućih zloupotreba, jer ne želimo da on postane mehanizam režima za obračun sa političkim neistomišljenicima”, naglasio je Imamović.

Detaljnije
Imamović: Pošaljite investitore u Sandžak, a ne četnike

Narodni poslanik Enis Imamović postavio je pitanja u Skupštini Srbije koja se tiču zločina u Sandžaku i odnosa države prema Bošnjacima, te zašto su četnici i po čijoj direktivi planirali šetnju Novim Pazarom 23. oktobra.

Detaljnije
Izmjene zakona nova prepreka manjinskim strankama

Poslanička grupa manjina "SDA Sandžaka-PDD" podnijela je dva amandmana na predložene izmene Zakona o finansiranju političkih partija, koji predviđa da stranke i partije ubuduće dobijaju oko 30 odsto manje sredstava iz budžeta.

Detaljnije
Saradnja opštine Tutin sa azijskim gradovima

Zamjenik predsjednika SDA Sandžaka Šemsudin Kučević predvodio je delegaciju opštine Tutin koja je bila u posjeti Kini. Pored predsjednika opštine Tutin, u sastavu delegacije bila je i narodna poslanica SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Sabina Dazdarević. Oni su prisustvovali 4. Generalnoj skupštini Foruma Azijskih Gradonačelnika održanoj u gradu Haiko u Kini.

Detaljnije
Imamović u posjeti Slovačkoj

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović  boravi u dvodnevnoj posjeti Slovačkoj u sastavu delegacije Skupštine Srbije, a na poziv Slovačke Atlantske Komisije i Ambasade Slovačke Republike u Beogradu.

Detaljnije
Okrugli sto povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Kuća ljudskih prava Beograd (Human Rights House Belgrade) organizovali su okrugli sto na temu „Uloga nacionalnih saveta nacionalnih manjina u borbi protiv diskriminacije".

Detaljnije
Poslanici SDA Sandžaka na sastanku sa kongresmenima Sjedinjenih američkih država

Delegacija kongresmena predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država posjetila je juče Dom narodne Skupštine Republike Srbije.

Detaljnije
Država planski na svim poljima otežava funkcionisanje manjinama

Narodni poslanici Enis Imamović i Sabina Dazdarević obrazlagali su u Skupštini Srbije amandmane koje je podnijela Poslanička grupa manjina ”SDA Sandžaka-PDD” na prijedlog Republičkog budžeta za 2015. godinu.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Poslanički klub „SDA Sandžaka -  PDD“ pokrenuo je inicijativu za smjenu predsjednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije.

Detaljnije
Šest godina prikrivanja zločina

Povodom navršavanja punih šest godina od neovlašćenog upada naoružanih lica u službene prostorije SDA Sandžaka, oružane zasjede i pokušaja ubistva Predsjednika SDA Sandžaka i ministra u Vladi dr Sulejmana Ugljanina, potpredsjednik Stranke i narodni poslanik Enis Imamović uputio je zahtjev Državnom tužilaštvu za organizovani kriminal za pokretanje istrage i podizanje optužnice u vezi ovog neriješenog teškog zločina.

Detaljnije
SDA Sandžaka podržala Zojin Zakon

Predsjednik SDA Sandžaka i šef manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin pohvalio je napore narodnog poslanika Dr. Dušana Milisavljevića da se Zojin zakon nađe pred Parlamentom Srbije, ističući jedinstvo i želju kod svih narodnih poslanika za usvajanjem ovog Zakona.

Detaljnije
Manjinski poslanički klub "SDA Sandžaka - PDD": Preuzmite odgovornost za položaj manjina u Srbiji

Govoreći o lošem radu odbora za ljudska i manjinska prava i predsjednika tog Odbora, Imamović je podsjetio da još uvijek nije došlo ni do kakvih pomaka u sačinjavanju programa za rješavanje manjinskog pitanja na koji je tražio Štefan File, komesar za proširenje EU prilikom posjete Parlamentu Srbije.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37