https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zakon zaštititi od političkih zloupotreba - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zakon zaštititi od političkih zloupotreba

Zakon zaštititi od političkih zloupotreba

Narodni poslanik Enis Imamović govorio je danas na sjednici Skupštine Srbije i obrazložio amandman koji je poslanička grupa manjina “SDA Sandžaka-PDD” podnijela na prijedlog Zakona o dopunama Krivičnog zakonika. Predloženim dopunama Krivičnog zakonika uvode se krivična dela - učestvovanje u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi i organizovanje učestvovanja u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi.

Amandman koji je poslanička grupa manjina podnijela ima za cilj da otkloni nejasnoće, nepreciznost i nedoumice u primjeni ovog veoma osjetljivog Zakona.

“Nas amandman ima za cilj da zaštiti ovaj Zakon od mogućih zloupotreba, jer ne želimo da on postane mehanizam režima za obračun sa političkim neistomišljenicima”, naglasio je Imamović.

Imamović je rekao da kod Bošnjaka Sandžaka ne postoji povjerenje za adekvatno sprovođenje ovakvog Zakona, posebno ako se ima u vidu to šta su sve preživjeli 90-ih godina od strane tadašnjeg režima.

“U najboljoj želji da unaprijedimo Zakon, mi smo predložili ovaj amandman. Međutim, uslov svih uslova za adekvatnu primjenu ovog zakona je usaglašavanje nacionalne strukture u organima koji treba da sprovode ovaj, ali i druge Zakone, sa nacionalnom strukturom stanovništva u Sandžaku”, podsjetio je Imamović.

On je predlažio da se odloži primjena ovog veoma važnog Zakona sve dok se ne usaglasi nacionalna struktura zapošljenih u policiji, sudstvu, tužilaštvu i drugim organima sa javnim ovlašćenjima. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37