https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka, Ogranak u Prijepolju: Zabraniti koncert Riblje Čorbe - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka, Ogranak u Prijepolju: Zabraniti koncert Riblje Čorbe

SDA Sandžaka, Ogranak u Prijepolju: Zabraniti koncert Riblje Čorbe

SDA Sandžaka, Ogranak u Prijepolju smatra da je nedopustivo da se prijepoljska  biblioteka, najstarija ustanova u oblasti kulture u Prijepolju koristi za promociju kvazi umjetnika Bore Đorđevića, frontmena grupe Riblja Čorba.

Ovaj nazovi umjetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca, masovnih ubica, i borbi protiv “novog svjetskog poretka”. Na koncertu koji je “Riblja čorba” održala u Beogradskoj areni 2007. godine, Đorđević je članove svog benda predstavio kao Veselina Šljivančanina, Biljanu Plavšić, Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju. 

Smatramo da svi oni koji veličaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom a ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka. 

Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umjetnicima kojima je u današnjem vremenu i više nego potrebna podrška.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP