https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ali Babadžan: Turska spremna da se uključi u izgradnju puteva u Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ali Babadžan: Turska spremna da se uključi u izgradnju puteva u Sandžaku

Ali Babadžan: Turska spremna da se uključi u izgradnju puteva u Sandžaku

Ali Babadžan: Turska spremna da se uključi u izgradnju puteva u Sandžaku

U nastavku višednevne radne posete Republici Turskoj, predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas sa potpredsjednikom  turske vlade, gospodinom Ali Babadžanom.

Babadžan je posebno naglasio da je njihovo Minsitarstvo za razvoj formiralo stručnu grupu koja pomaže zemljama u tranziciji sa svojim desetogodišnjim iskustvom i ponudio Sandžaku i Srbiji svaku vrstu te pomoći.

On je rekao da je  Turska spremna  i za dalju ekonomsku saradnju sa Srbijom, kao njen takođe važan partner pored EU.

Babadžan se posebno  interesovao za Koridor 11 i izgradnju lokalnih saobraćajnica koje će Sandžak spojiti s autoputem, dodavši da čim se otvori kreditna linija sa Exim bankom, turski građevinari su spremni da se uključe u taj posao.

Potpredsjednik turske vlade je zamolio ministra  Ugljanina da sa kolegama u Vladi Srbije učini sve što se može da se sadašnjim i budućim investitorima olakša procedura za rad u Srbiji.

Ministar Ugljanin se zahvalio Turskoj što je sa dužnom pažnjom ugostila predsjednika Tomislava Nikolića. 

“Njegova uspješna poseta je plod naših intezivnih odnosa u proteklih četiri-pet godina”,  rekao je Ugljanin, dodavši da će se saradnju nastaviti između turskog Ministarstva za razvoj i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koju on predvodi u ime Vlade Srbije.

Sastanku je prisustvovao i generalni direktor Exim banke  Hajretin Kaplan koji je najavio nove kredite za još dva puta u Srbiji o čemu će s ministrom Ugljaninom uskoro razgovarati u Beogradu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37