https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Prijateljstvo s Turskom potvrđeno - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Prijateljstvo s Turskom potvrđeno

Prijateljstvo s Turskom potvrđeno

Prijateljstvo s Turskom potvrđeno

„Izuzetno sam zadovoljan rezultatom posete predsednika Tomislava Nikolića Turskoj. Prijateljstvo između naše dve zemlje je tom posetom potvrđeno na najvišem nivou kao veliki korak nakon našeg višegodišnjeg rada na uspostavljanju ekonomske i svake druge saradnje sa Turskom,“ rekao je predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin.

Predsjednik se zahvalio turskom predsjedniku Abdulahu Gulu što je iskreno podržao saradnju sa Srbijom. „Nastavljaju se i neki radovi na putevima u Sandžaku, koji je jedna od najnerazvijenijih oblasti. Možda i kao jedan mali početak – pretvaranje aerodroma u Kraljevu u aerodrom za civilne potrebe“, rekao je Gul  u intervjuu za RTS.

Ugljanin, inače kopredsedavajući Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske, dodao je da su „ulaganja turskih firmi u našu zemlju, kao i kredit EXIM banke o kojem se dogovara, rezultat rada Komiteta“. 

Sledeća prilika za nastavak ekonomske saradnje biće krajem februara kada se u Ankari održava sastanak Mešovitog komiteta.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37