https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Džudžević: Dan sjećanja i u Srbiji - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Džudžević: Dan sjećanja i u Srbiji

Džudžević: Dan sjećanja i u Srbiji

Džudžević: Dan sjećanja i u Srbiji

Predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević ponovio je zahtjev da se u Srbiji 11. jul proglasi Danom sjećanja na genocid u Srebrenici.
On je rekao da Dan sjećanja predstavlja i podsjećanje javnosti na "stogodišnje negiranje i pokušaj zatiranja Bošnjaka na ovom prostoru".

Džudžević je naveo da bi Srbija prikladnim odavanjem počasti žrtvama poslala poruku da "pripada savremenim evropskim društvima opredjeljenim za mir i demokratiju".

"Podržavajući priznanja Evropskog parlamenta o 11. julu kao Danu sjećanja na srebrenički genocid u cijeloj Evropskoj uniji i prikladnim odavanjem počasti žrtvama genocida u Srebrenici, Republika Srbija ispunila bi svoju međunarodnu obavezu i na taj način poslala poruku svijetu da pripada savremenim evropskim društvima opredjeljenim za mir i demokratiju", rekao je Džudžević na konferenciji za novinare.

Džudžević je rekao i da je u organizaciji BNV više stotina građana prisustvovalo dženazi stradalih Bošnjaka u Potočarima, kao i da su dvije odvojene delegacije tog vijeća obišle mezarje u Starčeviću i spomenik u Prijepolju, posvećen Bošnjacima koji su oteti u Štrpcima.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP