https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Turski inženjeri zainteresovani za gradnju u Srbiji i Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Turski inženjeri zainteresovani za gradnju u Srbiji i Sandžaku

Turski inženjeri zainteresovani za gradnju u Srbiji i Sandžaku

Turski inženjeri zainteresovani za gradnju u Srbiji i Sandžaku

Ministar u Vladi Srbije, dr. Sulejman Ugljanin, razgovarao je danas  sa predstavnicima turske inženjerske firme  MIMMAK, zainteresovane za gradnju putne infrastrukture u  Srbiji i Sandžaku.

Ministar Ugljanin koji je i predsjednik Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i  Turske,  pozdravio je njihovu nameru i pozvao ih da stupe u kontakt sa turskom EXIM bankom koja je već odvojila 300 miliona evra za projekte u Srbiji, od kojih 40 miliona za rehabilitaciju i izgradnju puteva Pazarište – Tutin i Novi Pazar – Sjenica - Aljinovići, i sa kojom traju razgovori o uslovima otvaranja kreditne linije.

Predstavnici MIMMAK-a upoznali su ministra sa svojim dosadašnjim radom, koji uključuje i izgradnju olimpijskog sela u Turkmenistanu, a Ugljanin im je predložio da se uključe i u projekte u 46 opština u Srbiji sa gotovo milionskom populacijom o kojoj se ispred Vlade Srbije stara Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovodi ministar.

On je predstavnicima MIMMAK-a takođe sugerisao da stupe u kontakt sa udruženjem privrednika SITA u Srbiji koja promoviše razvijanje ekonomskih odnosa između Turske i Srbije, kao i sa ambasadom Republike Turske u Beogradu. 

Ministar  je poručio da je svaka investicija u Srbiju i Sandžak dobrodošla i da može da pomogne zemlji da lakše prebrodi krizu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP