Učitavanje sajta

Vijesti

U Rači elektronska uprava

U Rači elektronska uprava

U Rači elektronska uprava

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin prvi je građanin koji je danas u opštini Rača izvadio svoj rodni list za 30 sekundi pred predstavnicima opštine, Ministarstva pravde i državne uprave, Javnog preduzeća PTT „Srbija“ i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Ovim je simbolično obeležen početak funkcioniisanja elektronske matične službe koja će ove godine biti uvedena u još 42 nerazvijene opštine.

Prošlog decembra je postignut sporazum Kancelarije, Ministarstva i PTT-a po kome se Kancelarija obavezala da nabavi kompjutersku opremu, PTT da instalira i obuči matičare, a Minsitarstvo da omogući pristup Centralnom  sistemu podataka. 

Predsednica opštine Rača Dragana Živanović zahvalila je ministu Ugljaninu na svemu što Kancelarija za koju je zadužen čini za nerazvijene opštine, kao i predstavnicima Ministarsta i PTT-a na njihovoj ulozi u ovom projektu.

Ugljanin je izrazio zadovoljstvo zajedničkim radom na pomoći nerazvijenim opštinama, podsetivši da je premijer Ivica Dačić, posetom nerazvijenim područjima juga Srbije dao novi podsticaj da se najsiromašnijim u državi posveti što je moguće veća pažnja. „To je znak da ćemo uspeti da smanjimo siromaštvo u zemlji.“

Predstavnik PTT-a, doktor Mihajlo Jovanović, direktor za informacione tehnologije je, takođe je izrazio zadovoljstvo učešćem PTT-a u projektu i dodao da ta kompanija daje infrastrukturu, najavivši da će do kraja godine sve opštine biti opremljene i matičari obučeni, kako je i predviđeno sporazumom iz prošle godine.

Do tog roka, trebalo bi da građani u svojim opštinama mogu da dobiju i uverenje o državljanstvu, rečeno je danas u Rači.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP