Učitavanje sajta

Vijesti

„Preporod nikad ne dolazi od mirnih i poslušnih nego od hrabrih i buntovnih“

„Preporod nikad ne dolazi od mirnih i poslušnih nego od hrabrih i buntovnih“

Predsjednik SDA Sandžaka, dr. Sulejman Ugljanin izrazio je zahvalnost i podršku u radu Šaipu Kamberiju, predsjedniku poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ i naglasio da njegovi politički rezultati, siguran su pokazatelj da je velikosrpski režim iz Beograda izgubio svaku nadu da Vas kao legitimnog predstavnika albanskog naroda stavi pod svoju kontrolu.

„Poslanička grupa „Ujedinjena dolina - SDA Sandžaka“ je rezultat tri decenije zajedničkog rada i saradnje SDA Sandžaka i PDD.

Naša poslanička grupa predstavlja prirodni savez legitimnih predstavnika Bošnjaka Sandžaka i Albanaca Preševske doline koji djeluje kroz institucije sitema i dostojanstveno i hrabro predstavljaju i štite prava svog naroda.

Ova manjinska poslanička grupa ujedno je i jedina opoziciona poslanička grupa u Skupštini Srbije.

Formiranjem ove poslaničke grupe na političkoj sceni Republike Srbije jasno su odvojeni autentični predstavnici Bošnjaka i Albanaca sa jedne strane i predstavnici velikosrpske politike i njihovi poslušnici sa druge. Svojim radom i nastupima postižete veliki uspjeh na zaštiti prava manjinskih naroda i predstavljate jedinu svijetlu tačku u Skupštini Srbije.

Vaši antologijski govori u Skupštini Srbije dobar su pokazatelj Vaših moralnih, ljudskih i političkih kvaliteta koji izazivaju simpatije i podršku svih ponosnih ljudi, ne samo u Sandžaku i Preševskoj dolini, nego i šire na Balkanu.

Bez obzira što Vaši postupci i riječi izazivaju gorak ukus kod velikosrpskog režima i njihovih poslušnika, oni imaju veliku korist i značaj u izgradnji jedne moderne evropske, demokratske i pravne Republike Srbije. Kako rahmetli Alija Izetbegović kaže: "Samo gorki lijekovi su efikasni u liječenju teških bolesti." i "Preporod nikad ne dolazi od mirnih i poslušnih nego od hrabrih i buntovnih."

U tom smislu SDA Sandžaka poštuje Vaše političke, moralne i ljudske kvalitete i stoji iza svake izgovorene riječi i postupka i daje vam punu podršku u radu. Želim Vam svako dobro.“ – istakao je predsjednik Ugljanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP