https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 U Sjenici formirana nova vladajuća koalicija - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

U Sjenici formirana nova vladajuća koalicija

U Sjenici formirana nova vladajuća koalicija

U Sjenici formirana nova vladajuća koalicija

Sjenica - Novu vladajuću većinu od danas u Sjenici čine Stranka demokrtaske akcije Sandžaka sa 14 odbornika, Sandžačka demokratska partija (8 odbornika), Liberalno demokratska partija (2 ), Demokratska stranka (2) i Socijalistička partija Srbije (1).
Opoziciju će sada u ovoj opštini činiti Demokrtaska stranka Srbije, Nova Srbija, Srpska radikalna stranka, koje su do juče bile na vlasti, kao i Narodni pokret Sandžaka i Grupa građana Mensura Gičevića.
Dužnosti su razriješeni Momir Kovačević (NS) dosadašnji zamjenik predsjednika SO i Veroslav Karličić (DSS) dosadašnji zamjenik predsjednika opštine, a na njihova mjesta su imenovani Dijana Šiljković (DS) i Hazbo Mujović (SDA).
Septembarskim sporazumom najavljena koalicija između SDP i SDA u Sjenici, ozvaničena je današnjim skupštinskim zasedanjem. Uprkos protivljenju Jedinstvene srpske liste, koja je do sada u cjelosti učestvovala u vlasti, sa po jednim odbornikom ispred SPS, NS, SRS, kao i sa tri odbornika DSS, od kojih je samo SPS zadržao vladajuću poziciju, kadrovske promjene su izvršene u skladu sa novim koalicionim dogovorom.

Prema prijedlogu predsjednika opštine Sjenica, u skladu sa novim koalicionim dogovorom, umjesto pomoćnika predsjednika opštine ispred LDP i SRS, postavljeni su Senad Mahmutović i Muhedin Fijuljanin ispred SDA, dok je predstavnik SPS Mića Kaličanin zadržao dosadašnju poziciju pomoćnika predsjednika opštine.

Skupština je na današnjem zasjedanju, tajnim glasanjem, sa 32 glasa za, razriješila dužnosti zamjenika predsjednika Skupštine opštine Sjenica, Momira Kovačevića (NS). Kovačević je nakon toga izrazio negodovanje, tvrdeći da je novoformiranom skupštinskom većinom, srpski narod u ovoj opštini doveden u nezavidan i neravnopravan položaj, iako je za novog zamjenika predsjednika SO izabrana Dijana Šiljković (DS).

Tajnim glasanjem smijenjen je i zamjenik predsjednika opštine Veroslav Karlićić (DSS), koji je nakon smene - čestitajući novoj koaliciji i obećavši da će DSS, koja je, kako je rekao, sa svima do sada učestvovala u vlasti, ubuduće biti konstruktivna opozicija u Sjenici - zajedno sa odbornicima ove partije napustio sednicu.

Novoformirana skupštinska većina je na današnjem zasedanju razriješila dužnosti i direktore javnih preduzeća i ustanova pod ingerencijom opštine, na čija mjesta su izabrani novi vršioci dužnosti. Direktorske pozicije u Komunalnom preduzeću, Turističkoj organizaciji i Ustanovi kulture pripale su SDP, dok je SDA, kao novi partner u vlasti, dobila upravljačke pozicije u Direkciji za urbanizam projektovanje i izgradnju, Gradskoj biblioteci i Ustanovi za sport i rekreaciju.

Novu, četvrtu po redu, vladajuću većinu aktuelnog saziva lokalnog parlamenta Sjenice čine: Bošnjačka lista za evropski Sandžak (14 odbornika), koalicija Za evropsku Sjenicu - SDP, DS, LDP (12 odbornika), G17 plus (2 odbornika) i jedan odbornik SPS. U opoziciji su: NPS (3), DSS (3), SRS (1), NS (1), i GG Dosta je sa 2 obornika.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP