https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Stranka demokratske akcije Sandžaka izražava najdublje saosjećanje sa porodicom i prijateljima svirepo ubijenog rhm. Ervina Ćelahmetovića iz Priboja. 

Izuzetno su zabrinjavajuće i alarmantne činjenice da je ovaj krvavi zločin počinio aktivni pripadnik policije Srbije u Priboju na očigled brojnih svjedoka i koji je prema dostupnim informacijama još uvijek u bekstvu, kao i da su mu nakon ubistva pomoć u bekstvu pružili i drugi pripadnici MUP-a. 
 
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje i inicijalno saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije kojim se očigledno vrši opstrukcija istrage, njeno usmjeravanje u pogrešnom smjeru i fabrikovanje okolnosti pod kojima je izvršeno ovo svirepo ubistvo. 
 
Podsjećamo javnost da je Ministarstvo unutrašnjih poslova na sličan način zloupotrebilo svoju ulogu za krivotvorenje okolnosti kod ubistva mladića, Fahrudina Skarepa, u Tutinu koga je također ubio aktivni srpski policajac. 
 
SDA Sandžaka insistira od nadležnih organa da svoj posao rade u skladu sa Zakonom, pravedno i transparetno, te da redovno i o svim detaljima obavještavaju javnost. 
 
Moraju se uzeti u obzir i činjenice da su se upravo u Priboju desila masovna otmica i ubistva u Sjeverinu, granatiranje Kukurovića, ubistvo Rama Berba, kao i najnoviji slučajevi prijetnji novim zločinima i genocidom upravo od strane aktivnih srpskih policajaca.
Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37