https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom dezinformacija objavljenih dana 10.03.2022. godine na internet portalu „sandzacke.rs“ pod naslovom „Ljajić poručio Ugljaninu“, SDA Sandžaka objavljuje sledeće:

 

Saopštenje za javnost

SDA Sandžaka oštro osuđuje novi pokušaj portala „ sandzacke.rs“ da unese smutnju, neprijateljstvo i podjele među Bošnjacima Sandžaka.

Očigledno je da se velikosrpski režim i njegovi poslušnici uplašili prisustva predstavnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća na predizbornim skupovima bošnjačkih stranaka i da im ne odgovara ovakva vrsta zaštite bošnjačkih interesa. To potvrđuje da im je jedini cilj da nesmetano nastave koristiti bošnjačke glasove u službi velikosrpske politike za svoje lične interese.

U tom smislu pozdravljamo interesovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća da prati i razmatra izborni program svih stranaka koje traže glasove Bošnjaka i koje koriste zakonske povoljnosti i prednosti „bošnjačke izborne liste“.

Shvatajući značaj Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka, SDA Sandžaka je svoje najbolje kadrove od svog osnivanja stavila u službu te institucije i oni se zbog toga više ne nalaze na stranačkim funkcijama, niti izbornim listama naše stranke.

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP