Učitavanje sajta

Vijesti

POVEZIVANJE BOŠNJAKA U REGIONU

POVEZIVANJE BOŠNJAKA U REGIONU

Članovi Glavnog odbora SDA Sandžaka Enis Imamović, narodni poslanik i Emir Ašćerić, odbornik u Skupštini grada Novog Pazara su i ove godine bili dio tradicionalne inicijative povezivanja mladih bošnjačkih lidera iz regiona.

Ova inicijativa, započeta prošle godine u Sarajevu, nastavljena je ovog ramazana u Podgorici.

Organizator i domaćin ovogodišnjeg okupljanja na iftaru, bio je potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori Sead Šahman.

Delegacije su se, ovom prilikom, sastale i razgovarale sa Reisom IZ u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem, ministrom u Vladi Crne Gore Admirom Adrovićem, zatim, mladim dužnosnicima Bošnjačke stranke, te uspješnim bošnjačkim privrednicima i predstavnicima civilnog društva u Crnoj Gori.

Ovako široki skup mladih Bošnjaka, bio je prilika da se otvore različite teme o izazovima sa kojima se suočavaju Bošnjaci u zemljama regiona, da se predstave pojedinačne aktivnosti i iznađu modeli saradnje i zajedničkog djelovanja u narednim koracima.

Također, gosti su obišli i Informaciono-dokumentacini centar za istraživanje ratnih zločina (IDC). Gosti su se mogli upoznati sa aktivnostima koje centar sprovodi u cilju rasvjetljavanja zločina i obezbjeđivanja pravde za žrtve i njihove porodice, suočavanja sa prošlošću i ozdravljenju društva, posebno mladih u regionu.

Pored predstavnika SDA Sandžaka, Imamovića i Ašćerića, gosti okupljanja u Podgorici su bili i Haris Šabanović i Eldar Čomor, zastupnici SDA u Parlamentu Federacije BiH, Daim Luçi, zamjenik Ministra kulture u Vladi Sjeverne Makedonije, nj. E. Zećir Ramčilović, ambasador Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Eldis Abazi, savjetnik u Vladi Kosova, Sead Arifi, odbornik u Skupštini grada Prizrena i Muhamed Miça, predstavnik udruženja Bošnjaka Albanije "Zambak" iz Drača.

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP