https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Proslava 15 godina nezavisnosti - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Proslava 15 godina nezavisnosti

Proslava 15 godina nezavisnosti

Na zajednički poziv predsjednice Republike Kosovo, Predsjednika Skupštine i premijera Republike Kosovo, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik Partije za demokratsko djelovanje Šaip Kamberi, sa saradnicima, prisustvovali su danas svečanoj sjednici Skupštine Republike Kosovo u Prištini, povodom obilježavanja 15. godišnjice od proglašenja nezavisnosti Republike Kosovo.

Nakon svečane sjednice Skupštine Republike Kosova, u centru Prištine istim povodom, održana je i Parada bezbjednosnih snaga Republike Kosovo.

Prilikom obilježavanja dana nezavisnosti Kosova, delegacija predstavnika Bošnjaka Sandžaka i Albanaca Preševske doline susrela sa predsjednikom Albanije NJ.E. Bajramom Begajem, zamjenicom premijera Republike Kosovo Emilijom Redžepi, Šemsudinom Mehmedovićem, zastupnikom SDA u predstavničkom Domu Parlamentarne Skupštine u BiH,  kao i sa mnogim zvaničnicima sa Balkana i dijaspore.

Posebna čast je bila sresti se sa Fatmirom Sejdiuom, predsjednikom Republike Kosovo u čijem mandatu je 2008. godine proglašena nezavisnost Kosova.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37