Učitavanje sajta

Vijesti

Raspisati izbore za organe Sandžaka

Raspisati izbore za organe Sandžaka

Sastanak o izbornim uslovima predstavnika vlasti i opozicije, uz posredstvo evropskih parlamentaraca u Skupštini Srbije u Beogradu koji je počeo juče, nastavljen je danas.

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović koji učestvuje na ovom sastanku je u izjavi za medije rekao:

“SDA Sandžaka pozdravlja napore EU da organizuje i posreduje u dijalogu izmedju vlasti i opozicije. 

Mi smatramo da je medijacija EU potrebna u svim oblastima, ne samo kada su u pitanju izbori, zato smo i ranije pozivali EU i Medjunarodnu zajednicu da u Sandžak upute posebne posmatračke misije. 

Na ovim razgovorima smo iznijeli zahtjeve da se usvoji Platforma o Specijalnom statusu Sandžaka koju je SDA Sandžaka podnijela državnom vrhu i medjunarodnoj zajednici; 

Zatražili smo da se raspišu izbori za organe Sandžaka, ali i da se Sandžak definiše kao zasebna izborna jedinica iz koje se bira najmanje 20 narodnih poslanika, te da se pristupi hitnoj izmjeni izbornih zakona naročito u oblastima koje regulišu učešće manjinskih političkih stranaka. 

Prema načinu na koji je tekao ovaj dijalog nismo optimisti da ćemo nakon ovog ciklusa izaci sa nekim pozitivnim pomakom, medjutim željeli smo da damo svoj doprinos dijalogu i iznova pokušamo da nagomilane probleme Bošnjaka i svih gradjana Sandžaka riješimo u okvirima institucija sistema.

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP