Učitavanje sajta

Vijesti

Osuda Vučićevih izliva mržnje prema Bošnjacima

Osuda Vučićevih izliva mržnje prema Bošnjacima

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje posljednje izlive mržnje koje je srpski predsjednik Aleksandar Vučić iznio u svom obraćanju u kojem je pokušao da odgovornost rukovodstva države i Kriznog štaba za ugrožavanje života i zdravlja ljudi prebaci na vjerske blagdane Bošnjaka muslimana.

Imajući u vidu sve ranije fašističke izjave Aleksandra Vučića upućene Bošnjacima, apsolutno nismo iznenađeni ničim što je u stanju da izgovori, isplanira i sprovede. Jedino što još čudi je nedostatak reakcije tužilaštva i osude od strane međunarodne zajednice koja nijemo posmatra javno izazivanje i širenje vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema bošnjačkom narodu od strane državnog vrha Srbije.

Sve ovo jasno ukazuje da su informacije o epidemiološkim stanju, o kretanju broja inficiranih i preminulih građana planski skrivane od javnosti u Sandžaku.

S tim u vezi SDA Sandžaka insistira na utvrđivanju potpune odgovornosti Vlade Srbije, Kriznog štaba, ministra zdravlja, ministra unutrašnjih poslova, direktora bolnice, direktora Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar i na kraju samog Predsjednika države za obmanjivanje građana i neadekvatno informisanje o opasnosti pandemije i skrivanje broja oboljelih i umrlih.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP