https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Osuda Vučićevih izliva mržnje prema Bošnjacima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Osuda Vučićevih izliva mržnje prema Bošnjacima

Osuda Vučićevih izliva mržnje prema Bošnjacima

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje posljednje izlive mržnje koje je srpski predsjednik Aleksandar Vučić iznio u svom obraćanju u kojem je pokušao da odgovornost rukovodstva države i Kriznog štaba za ugrožavanje života i zdravlja ljudi prebaci na vjerske blagdane Bošnjaka muslimana.

Imajući u vidu sve ranije fašističke izjave Aleksandra Vučića upućene Bošnjacima, apsolutno nismo iznenađeni ničim što je u stanju da izgovori, isplanira i sprovede. Jedino što još čudi je nedostatak reakcije tužilaštva i osude od strane međunarodne zajednice koja nijemo posmatra javno izazivanje i širenje vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema bošnjačkom narodu od strane državnog vrha Srbije.

Sve ovo jasno ukazuje da su informacije o epidemiološkim stanju, o kretanju broja inficiranih i preminulih građana planski skrivane od javnosti u Sandžaku.

S tim u vezi SDA Sandžaka insistira na utvrđivanju potpune odgovornosti Vlade Srbije, Kriznog štaba, ministra zdravlja, ministra unutrašnjih poslova, direktora bolnice, direktora Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar i na kraju samog Predsjednika države za obmanjivanje građana i neadekvatno informisanje o opasnosti pandemije i skrivanje broja oboljelih i umrlih.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37