Učitavanje sajta

Vijesti

DŽAFEROVIĆ POSJETOM UKAZAO ČAST BOŠNJAČKOM NARODU SANDŽAKA

DŽAFEROVIĆ POSJETOM UKAZAO ČAST BOŠNJAČKOM NARODU SANDŽAKA

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je pismo zahvale Nj.E. Šefiku Džaferoviću na njegovoj posjeti Sandžaku na Dan bošnjačke nacionalne zastave, u pismu se kaže:

“U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime zahvaljujem Vam se na posjeti Sandžaku, na naš najznačajniji praznik, 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Vašim dolaskom u svojstvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ukazali ste veliku čast svim građanima Sandžaka.

Posjetom Bošnjačkom nacionalnom vijeću, govorom na svečanoj sjednici i dizanjem zastave na jarbol ukazali ste čast bošnjačkom narodu Sandžaka.

Posebno se zahvaljujem na Vašem obraćanju na svečanoj sjednici Vijeća na kojoj su prisustvovali najznačajniji legitimni predstavnici bošnjačkog naroda Sandžaka.

U vašem sadržajnom govoru bio je veliki broj jasnih poruka koje će imati veliki značaj u definisanju osnovnih principa koji trebaju biti zajednički za sve bošnjačke političke faktore u Sandžaku.

Izuzetno je važno što ste izrazili spremnost da podržite legitimne zahtjeve bošnjačkog naroda Sandžaka koji su utemeljeni na domaćem i međunarodnom pravu.

Na kraju koristim priliku da Vam prenesem opšte zadovoljstvo Bošnjaka Sandžaka u vezi Vašeg jasno izrečenog stava da je bošnjački narod Sandžaka dio jedinstvenog bošnjačkog nacionalnog korpusa i da je Bosna i Hercegovina matična država svih Bošnjaka.

Želim Vam svako dobro.”

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP