Učitavanje sajta

Vijesti

Senad Mahmutović postavljen za državnog sekretara na prijedlog SDA Sandžaka

Senad Mahmutović postavljen za državnog sekretara na prijedlog SDA Sandžaka

Senad Mahmutović postavljen za državnog sekretara na prijedlog SDA Sandžaka

Vlada Republike Srbije je na jučerašnjoj sjednici na prijedlog Stranke demokratske akcije Sandžaka postavila Senada Mahmutovića diplomiranog ekonomistu iz Sjenice za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Senad Mahmutović rođen je 21.01.1972. godine u Sjenici. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Prištini. Poslediplomsko usavršavanje sticao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu kao i Evropskom centru za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija u Beogradu.

U opštinskoj upravi Opštine Sjenice zaposlen je od 2001. Godine. Uspešno je obavljao mnoge odgovorne funkcije, Pomoćnika predsednika opštine Sjenica za investicije i razvoj, Predsednika Skupštine opštine Sjenica.

Postavljenje Senada Mahmutovića na mjesto državnog sekretara je ispunjenje sporazuma o postavljenjima četiri državna sekretara koliko će Vlada postaviti u narednom periodu na prijedlog SDA Sandžaka.

Napominjemo da će primarna djelatnost državnih sekretara postavljenih na prijedlog Stranke demokratske akcije Sandžaka pored maksimalne integracije Bošnjaka, odnosno njihovg delotvornog učešća u javnom životu, bit i da se bave problematikom nerazvijenih opština i da sve svoje snage ulože da otvore vrata predsejdnicima nerazvijenih opština i smanje distancu između tih opština i Vlade Srbije.

Senad Mahmutović je jedan od osnivača Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici, Regionalnog poljoprivrednog sajma u Sjenici. U celokupnom svom dosadašnjem radu i javnom angažmanu pokazao je izuzetnu stručnost, veliko znanje, dobre organizacione sposobnosti. Saradnik je velikog broja domaćih i međunarodnih organizacija (SKGO, UNDP; USAID, FAO, PROGRESS..) konsultant za mnoge poljoprivredne i razvojne projekte na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Član je Stranke demokratske akcije Sandžka od njenog osnivanja. U svojom političkoj karijeri obavljao je značajne funkcije u asocijacije mladih, funkciju portparola Stranke demokratske akcije Sandžaka. Trenutno na funkciji člana Glavnog odbora, Predsednika odbora za budžet i finansije Stranke demokratske akcije Sandžaka i Potpredsednik Opštinskog odbora Stranke za Sjenicu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP