Učitavanje sajta

Vijesti

TIKA planira nova ulaganja u nerazvijena područja

TIKA planira nova ulaganja u nerazvijena područja

TIKA planira nova ulaganja u nerazvijena područja

Potpredsjednik TIKE, turske agencije za razvoj, gospodin Mehmed Sureja Er, nalazi se u posjeti Srbiji i nerazvijenim  opštinama u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koju vodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi dr. Sulejman Ugljanin.

Gospodin Surejа Er  је u razgovoru sa ministrom rekao da će obići projekte koje je TIKA već finansirala i koji su na terenu realizovani u nerazvijenim opštinama. On je najavio nove projekte, najviše u poljoprivredi, jer oni najbrže daju rezultate i obavjestio ministra Ugljanina da su već odvojena sredstva za po 20 plastenika u opštinama Priboj, Novi Pazar i Raška, dok je u Tutinu već u funkciji sistem za zalivanje zemljišta.

Osim toga, na tvrđavi Ram u Velikom Gradištu, postavljeno je osvetljenje, a u Novom Pazaru kompletno obnovljena  čitaonica.

Ministar Ugljanin je rekao da tako mali i efikasni projekti mogu da ožive region i zahvalio TIKI na dosadašnjoj saradnji, posebno gospodinu Sureji Er što je lično došao da se uveri u uspjeh projekata.

Potpredsjednik TIKE je predsjednika Ugljanina obavjestio i o svim realizovanim, započetim i planiranim projektima u ovoj godini, a predsjednik mu je predložio da sa Ministarstvom poljoprivrede razgovara o mogućem učešću TIKE i u njihovim projektima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP