https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je postigla odličan izborni rezultat - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je postigla odličan izborni rezultat

Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je postigla odličan izborni rezultat

Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je postigla odličan izborni rezultat

Povodom završenih izbora, predsjednik Stranke Demokratske Akcije Sandžka dr Sulejman Ugljanin izjavio je: „Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je postigla odličan izborni rezultat u Sandžaku i očekujemo da nas prvo pozovu naši dosadašnji koalicioni partneri. To je Demokratska stranka i sa njima ćemo razgovarati o naša dva strateška cilja: pravima bošnjačke nacionalne zajednice i podrška programima održivog razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije. Demokratska stranka je naš strateški partner, gospodin Tadić je naš evropski politički lider i što se tiče mene i mojih saradnika on ima našu podršku. Međutim, on treba jasno da se izjasni, da posjeti Sandžak, da pokaže interesovanje za Bošnjake. Njemu trebaju glasovi Bošnjaka, a ne nas političara koji smo u Beogradu. Dakle, potrebno je da pokaže brigu o bošnjačkoj nacionalnoj zajednici i da pokaže svoje opredjeljenje prema održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja i svakako, prema održivom razvoju Sandžaka. 

 

 dr 8.jpg

 

Mi predstavljamo jednu manjinsku zajednicu koja živi u Sandžaku i u drugim dijelovima Srbije. Spremni smo za saradnju sa svim nacionalnim strankama koje uvažavaju potrebe Bošnjaka. Prvenstveno moramo da poštujemo izbornu volju srpskog većinskog biračkog tijela i nikada nećemo reći za nekoga ko je dobio podršku građana Srbije da sa njim nećemo da razgovaramo. Mi moramo da poštujemo ljude koji su birali, tako da smo spremni da razgovaramo sa svim strankama koje uvažavaju potrebe Bošnjaka i ostalih građana u Sandžaku, koje pokazuju interes za ekonomski razvoj Sandžaka, jer  je u Sandžaku izuzetno izražena nezaposlenost, siromaštvo, nerazvijenost. Zbog toga se i bavimo politikom, da poboljšamo život ljudi.

 

 dr3.jpg


 

Ja sam ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština u Srbiji. Znači, ministar sam u aktuelnoj Vladi, koja funkcioniše do formiranja nove i svakodnevno komuniciram sa našim sadašnjim koalicionim partnerima. Kao ministar u sadašnjoj Vladi brinuo sam ne samo o Sandžaku, nego o svih 46 nedovoljno razvijenih opština Srbije. Kao šef srpsko-turskog ekonomskog komiteta za saradnju direktno sam doprineo intenziviranju odnosa između dvije zemlje.” – rekao je predsjednik Ugljanin.

 


13546835.jpg

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP