Učitavanje sajta

Vijesti

Poslanici SDA Sandžaka pokrenuli incijativu, Skupština usvojila saopštenje o Srebrenici

Poslanici SDA Sandžaka pokrenuli incijativu, Skupština usvojila saopštenje o Srebrenici

Poslanici SDA Sandžaka pokrenuli incijativu, Skupština usvojila saopštenje o Srebrenici

Na inicijativu poslanika Stranke demokratske akcije Sandžaka, Narodna skupština izdala je saopštenje u kome izražava osudu zločina i saosjeća sa žrtvama Srebrenice.

Kolegijum je usvojio zajedničko saopštenje, koje vam predstavljamo u celosti: 

“Narodna skupština izražava duboki pijetet prema nevinim žrtvama bošnjačke nacionalnosti i saosećanje njihovim porodicama povodom godišnjice njihovog stradanja u Srebrenici. Srbija i njen parlament će uvek biti opredeljeni da čuvaju sećanje na žrtve surovih oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji devedesetih godina dvadesetog veka. 

Narodna skupština takođe, na istovetan način, izražava svoje žaljenje i saučešće porodicama nevinih civilnih žrtava srpske nacionalnosti u sukobima u Bosni i Hercegovini. Narodna skupština Republike Srbije izražava nadu da će svi narodi u Bosni i Hercegovini, kao i drugim državama bivše Jugoslavije, nastaviti proces pomirenja i jačanja uslova za zajednički život zasnovan na ravnopravnosti nacija i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, da učinjeni zločini više nikada ne bi bili ponovljeni. Na taj način moguće je okrenuti se budućnosti, miru i prosperitetu u čitavom regionu. “ 

Tekst saopštenja usvojen je većinom glasova Kolegijuma Narodne skupštine. 

 


Kako navodi u izjavi za medije Enis Imamović, ovo je prvi put da je Narodna skupština izdala saopštenje povodom stradanja nevinih žrtava u Srebrenici,a povodom dana sećanja, 11.jula. 

 “Pred nama je dug, ali važan proces pomirenja i jačanja uslova za zajednički život, zasnovan na ravnopravnosti nacija i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda. Bez obzira na to koliko je taj cilj daleko ili blizu, na njega smo se obavezali zbog generacija koje su došle i koje tek dolaze.”- naglasio je poslanik Imamović. 

Narodna skupština je 2010. Godine usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, u kojima je stradalo više od 8.000 nevinih civila.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP