https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Najsavremenije PTT usluge za brži razvoj nerazvijenih i unapređenje proizvodnje - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Najsavremenije PTT usluge za brži razvoj nerazvijenih i unapređenje proizvodnje

Najsavremenije PTT usluge za brži razvoj nerazvijenih i unapređenje proizvodnje

Najsavremenije PTT usluge za brži razvoj nerazvijenih i unapređenje proizvodnje

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, u saradnji sa Javnim preduzećem PTT saobraćaja ,,Srbija“ i podršku Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija, organizovala je danas u Novom Pazaru prezentaciju PTT, informatičkih i telekomunikacionih usluga.

Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin kazao  je da je kancelarija, na čijem je on čelu, vodeći računa o ravnomernom regionalnom razvoju  nedovoljno razvijenih područja, a u cilju poboljšanja uslova života i rada, kao i informisanosti građana koji žive u 46 nedovoljno razvijenih optina u Srbiji, organizovala ovu prezentaciju.

,,Želja nam je bila da na ovaj način upoznamo predstavnike Novog Pazara i opština u okruženju, kao i rukovodioce svih Javnih preduzeća i ustanova, kako republičkih tako gradskih i opštinskih, te privrednike iz ovog regiona, sa najsavremenijim telekomunikacijskih mogućnostima koje danas nudi PTT Srbije. Nadam se da će oni ove mogućnosti primjeniti i iskoristiti u svojim sredinama i preduzećima, a sve u cilju poboljšanja uslova i kvaliteta života građana i unapređenja proizvodnje i zapošljavanja novih radnika“,  kazao je ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin.

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća PTT Saobraćaj ,,Srbija“ Goran Ćirić rekao je da Novi Pazar od danas postaje regionalni centar koji će biti podrška privredi cijelog regiona.

Usluge pošte Srbije, kao podsticaj ravnomjernom regionalnom razvoju, prezentovali su Bojana Nikolić, direktor Samostalnog sektora za kurirske, ekspres i paketske usluge, Svetlana Lešević, direktor Direkcije za poštansko-finansijske usluge i dr Mihajlo Jovanović, direktor direkcije za IT i elektronske komunikacije.

Ulaganja u nedovoljno razvijena područja su od velikog značaja za razvoj Srbije pa se očekuje da će i ostale kompanije prepoznati važnost ove problematike i uzeti učešće u nekim od narednih objekata, rečeno je na današnjoj prezentacinji PTT usluga.

U okviru programa koji je pokrenula Kancelarija za održivi razvoj predstavnici Pošte Srbije su  donirali ovoj školi kompjutere za potrebe opremanja informatilkog kabineta.

Predstavnici Pošte Srbije u okviru programa koji je pokrenula Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja donirala je kompjutere za opremanje informatičke učionice O.Š. dr Ibrahim Bakić u Leskovi. Ovu školu su danas posetili ministar bez portfelja i šef Kancelarije za održivi razvoj dr Sulejman Ugljanin, sa svojim najbližim saradnicima,  direktor Pošta Srbije Goran Ćirić sa svojim stručnim timom kao i predstavnici lokalne samouprave iz Tutina. Ugljanin je ovom prilikom rekao da će se Vlada truditi u novom mandatu da nerazvijena područja izvede iz tog statusa.

„Evo danas u novom mandatu smo započeli novi program uvođenja elektronske uprave u lokalnim samoupravama, školama i korišćenje najnovijih dostignuća koje je postigla naša Pošta vezano za informatički sistem“, rekao je Ugljanin.

Učenici i radnici škole dr Ibrahim Bakić su priredili prigodan kulturno umetnički program u znak zahvalnosti za ovako vredan poklon koji su im obezbedili Pošta Srbije i Kancelarija za održivi razvoj.

„Nova informatička učionica, pristup internetu i nastavnik informatike je nešto što će svakako doprineti razvoju ove dece“, rekao je direktor Pošte Srbije Goran Ćirić.

U O.Š. dr Ibrahim Bakić do sada nastavnim planom i programom nisu bili predviđeni časovi informatike, već se biralo između maternjeg bosanskog i ovog jako bitnog predmeta.

Ministar Ugljanin je obećao da će ovaj problem biti rešen.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP