Učitavanje sajta

Vijesti

U Tutinu započeta izgradnja novog vrtića

U Tutinu započeta izgradnja novog vrtića

U Tutinu započeta izgradnja novog vrtića

Tutinu, kao jednoj od najmlađih opština po starosnoj strukturi, u republici Srbiji, izgradnja novog vrtića je od velikog značaja.

Postavljen je kamen temeljac za vrtić u Tutinu, a svečanosti su prisustvovali predsjednik opštine Šemsudin Kučević, zamjenik predsjednika SDA Sandžaka, predsjednik Skupštine opštine Pajaz Jusufović i predstavnici EU PROGRES-a. Novi vrtić radiće u naselju Cikiljevac za šta su opština Tutin i EU PROGRES uložili 23.400.000 dinara.

Dečiji vrtić Poletarac će dobiti još jedan objekat površine 650m², što će dodatno povećati kapacitete mališana. Na svečanom postavljanju kamena temeljca prisustvovao je veliki broj građana, predstavnika obrazovnih institucija i predstavnika opštinske vlasti. Rok za završetak radova je 120 dana, a izvođač radova je domaće preduzeće FAEK kompani.

Izgradnja ovog objekta je od izuzetnog značaja za čitav grad jer je postojao problem da se smeste svi mališani.

“Drago mi je da učestvujem na projektu koji rešava jedan od gorućih problema u opštini Tutin a tiče se najmlađih. Doprinos Evropske unije, vlade Švajcarske i vlade Republike Srbije preko programa EU PROGRES-a je 100.000 eura”, rekla je Suada Bogućanin, predstavnik EU PROGRES-a.

Lokalna samouprava je odlučna da stvori odgovarajuće kapacitete za potrebe predškolskog obrazovanja, te je izdvojila značajna sredstva kako bi ovaj objekat bio sagrađen.

Investiciona vrednost ovog projekta prelazi 250.000 eura, od toga je učešće EU PROGRES-a 100.000, a ostalo je obezbedila lokalna samouprava.

Ovaj objekat će povećati kapacitete za oko 120 mališana. Direktor vrtića Poletarac Sinan Derdemez je rekao da očekuje da će ovaj objekat već krajem godine biti u funkciji.

Tutinu, kao jednoj od najmlađih opština po starosnoj strukturi, u republici Srbiji, izgradnja vrtića je od velikog značaja. Krajem godine će početi sa radom i vrtić koji je sagrađen u naselju Velje polje. Ova dva objekta će rešiti prebukiranost vrtića koja je do sada bila problem.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP