https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stvarati uslove za opstanak i rad mladih u Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Stvarati uslove za opstanak i rad mladih u Sandžaku

Stvarati uslove za opstanak i rad mladih u Sandžaku

Svoje predizborne aktivnosti kandidati za narodne poslanike i odbornike izborne liste SDA Sandžaka- Dr. Sulejman Ugljanin nastavili su posjetom novopazarskog naselja Parice gdje su razgovarali sa građanima ovog naselja.

U razgovoru sa građanima Parica kandidati za odbornike su istakli da će se kao i prethodnih godina zalagati za poboljšanje kvaliteta života građana Novog Pazara i stvaranja uslova za opstanak i rad mladih ljudi.

Enis Imamović, kandidat za narodnog poslanika i prvi na odborničkoj listi istakao je važnost održavanja ovih izbora kao i što veći izlazak građana Sandžaka na ove izbore.

„Ovi izbori su šansa da Bošnjaci na jednom mjestu ujedine sve svoje glasove i da iskoriste svu svoju političku snagu kako bi od Sandžaka napravili jednu modernu, evropsku, prekograničnu regiju, a od države Srbije napravili jednu decentralizovanu, ekonomsko-razvijenu i dobro uređenu državu zasnovanu na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom“- istakao je Imamović

Gospodin Imamović se osvrnuo i na težak i loš položaj mladih u Novom Pazaru naglasivši da trenutno ne postoji nikakva perspektiva za njih.

„Mi moramo da čujemo glas mladih i ono što oni poručuju. Oni žele da imaju perspektivu, da imaju jednake uslove kao što imaju mladi ljudi širom Srbije za zapošljavanje, za obrazovanje, za obrazovanje i informisanje na svom maternjem jeziku. Takođe je potrebno da građanima Sandžaka obezbjedimo jednake uslove kao što imaju građani u ostatku zemlje jer ne možemo da dozvolimo da stopa nezaposlenosti u Novom Pazaru bude 75% dok je u isto vrijeme republički prosek 23%“- podvukao je Enis Imamović

Na kraju je istakao da u reformi političkog sistema Srbije i reforme Ustava, SDA Sandžaka smatra da Sandžaku treba dodijeliti status autonomije kako bi preko tog srednjeg nivoa vlasti radili na unapredjenju zivotnog standarda gradjana koji u njemu zive.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP