https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Proslavljena 21. godišnjica SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Proslavljena 21. godišnjica SDA Sandžaka

Proslavljena 21. godišnjica SDA Sandžaka

Proslavljena 21. godišnjica SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka je sinoć na spektakularan način proslavila svoju 21. godišnjicu prijemom na platou ispred biblioteke u gradskom parku u Novom Pazaru, koktelom na gradskom bedemu, vatrometom i koncertom Burhana Šabana i grupe Hari Mata Hari na trgu Isa-beg Ishaković.

„U vrijeme osnivanja SDA Sandžaka, Sandžak je bio najplodnije tlo za razvoj demokratije, a SDA Sandžaka najbolje sjeme i zato su naši rezultati tako vidljivi", rekao je predsjednik i osnivač SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin obraćajući se članovima i simpatizerima stranke okupljenima na platou ispred gradske biblioteke, poručivši da niko ne može da gazi Bošnjake, da ih ponižava, niti da ih zavađa sa drugima.

„Naš krajni cilj je ekonomski razvijen Sandžak, ekonomski razvijena Srbija i članstvo u Evropskoj uniji. Za nas Bošnjake evropski standardi su spas i nešto u čemu ćemo da nađemo ljepši život."

„Hvala što ste došli u ovolikom broju da nas podržite da stvorimo uslove za sretno djetinjstvo svakog djeteta koje se rodi u Novom Pazaru i u Sandžaku", rekao je Ugljanin.

Obilježavanje rođendana, nakon prijema i koktela nastavljeno je na trgu Isa-bega Ishakovića gdje je koncert u čast 21 godine od osnivanja SDA Sandžaka, pred više hiljada građana, simpatizera i članova SDA Sandžaka, održao poznati izvođač ilahija hafiz Burhan Šaban i sarajevska grupa Hari Mata Hari.

Program obilježavanja godišnjice otpočet je u četvrtak u 11h kada je potpredsjednica Stranke dr. Dževa Memić održala svečanu konferenciju.

U toku jučerašnjeg dana delegacija SDA Sandžaka, na čelu sa dr. Dževom Memić, posjetila je porodilište u Novom Pazaru i svim bebama koje su se zatekle u porodilištu darivala simboličan poklon uz želje za sretan i uspješan život.

Godišnjica SDA Sandžaka obilježena je i u ostalim opštinskim odborima.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37