https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Mahmutović: Zakon stvara ambijent stabilnosti i sigurnosti - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Mahmutović: Zakon stvara ambijent stabilnosti i sigurnosti

Mahmutović: Zakon stvara ambijent stabilnosti i sigurnosti

Mahmutović: Zakon stvara ambijent stabilnosti i sigurnosti

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Senad Mahmutović izjavio je danas da je Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju određen minimalni iznos budžeta Srbije za agrarni budžet, kojim se određuje garantovani iznos podsticaja po određenim vrstama i za određene namene. Mahmutović je, na prezentaciji tog zakona u Privrednoj komori Vojvodine, istakao da su to elementi na koje su svi u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ponosni i koji bi trebalo da, kako je istakao, stvore ambijent stabilnosti i sigurnosti.

"To su elementi koji bi trebalo da motivišu poljoprivrednike da na bazi jasnih i poznatih informacija i izvedenih ekonomskih činjenica prošire svoju proizvodnju", rekao je Mahmutović, dodajući da povećanjem proizvodnje dolazi do većeg stepena ulaganja i inversticija, što dovodi do povećanja konkurentnosti.

Mahmutović je naglasio da u Ministarstvu imaju razumevanja za sve primedbe koje o pitanjima podsticaja i subvencija stižu od poljoprivrednika, a odnose se na kašnjenje donošenja zakona, uredbe i pravilnika. "Ono što mi radimo jeste uspostavljanje jednog potpuno novog i stabilnog sistema i molimo poljoprivrednike za malo strpljenja i razumevanja jer kada sve stvari - od zakona, uredbe i pravilnika definišemo i usaglasima menjaće se samo, iz godine u godinu, iznos podsticajnih sredstava i to po liniji porasta, a sve ostalo će biti konstanta", rekao je državni sekretar. On je pojasnio da kampanja upoznavanja javnosti sa aktivnim merama koje se odnose na podsticaj poljoprivredne proizvodnje, koju je pokrenulo Ministarstvo uz podršku Svetske banke, ima za cilj da te mere budu poznate i dostupne svim potencijalnim korisnicima i da aktivnosti Ministarstva učini javnim i transparentnim, sa zeljom da se uspostavi aktivna i neposredna komunikacija s poljoprivrednim proizvođačima i predstavnicima poljoprivrednih udruženja. "Kampanja se sprovodi na celoj teritoriji Srbije obilaskom šest regionalnih centara. Prvog dana planirani su susreti sa predstavnicima stručno - savetodavnih službi, dok će drugog dana na programu biti razgovori sa neposrednim poljoprivrednim proizvođačima", zaključio je Mahmutović, koji je na mjesto državnog sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izabran na prijedlog Stranke demokratske akcije Sandžaka.

On je dodao da će se kroz te susrete i razgovore na najbolji način prezentovati zakon i prateći pravilnici kroz koje se mere podrške i inplementiraju. Kampanja ima za cilj i da unapredi komunikaciju sa poljoprivrednicima i poljoprivrednim organizacijama što bi trebalo da doprinese maksimalnoj iskorišćenosti budžetskih sredstava, a samim tim i promociji poljoprivrede i ruralnog razvoja.

 

Izvor: Tanjug

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37