Učitavanje sajta

Vijesti

Zukorlić i Ljajić odbijaju okupljanje sandžačkih stranaka

Zukorlić i Ljajić odbijaju okupljanje sandžačkih stranaka

Zukorlić i Ljajić odbijaju okupljanje sandžačkih stranaka

Bošnjačke partije neće ići u jednoj koloni na sljedeće izbore, niti su sve spremne da zbog slučaja Džudžević povuku svoje predstavnike iz Vlade i Narodne skupštine.
Takvo je trenutno raspoloženje u Sandžaku, koji ponovo vri zbog napada na službeni automobil poslanika kluba manjina. Džudžević nam kaže da nema pomaka u otkrivanju počinilaca i gnevan predlaže svrstavanje svih sandžačkih partija pod jedan bajrak.

- Tačno je da sam ranije kritikovao i Zukorlića i Ljajića, ali smatram da nam je više nego ikada potrebna široka koalicija, pošto smo mala nacionalna zajednica. Neću odustati ni od ideje da se bošnjački kadrovi povuku sa državnih funkcija, dok se ne otkriju počinioci i nalogodavci vandalskog napada - rekao nam je Džudžević.

Ljajićev SDPS ne želi da ulazi u novi vrtlog pazarskih strasti. Oni podržavaju zahtjeve da se počinioci otkriju, ali političku budućnost žele da grade kao građanska stranka koja već ima 130 odbora širom Srbije.
Predsjednik Političkog savjeta SDA Bajram Omeragić brani Džudževića, ali ne želi da priča o političkom paktu svih Bošnjaka.

- Cio taj slučaj poprimio je jednu konotaciju jer policija nije uspjela u najkraćem roku da otkrije napadače - čuli smo od Omeragića.

I Bošnjačka demokratska zajednica sumnjičava je prema Džudževićevim unionističkim planovima. Šurak Muamera Zukorlića Emir Elfić, lider ove partije, ne krije sumnje da je riječ o predizbornoj kampanji.

Poslanik i funkcioner LDP Kenan Hajdarević pozdravlja Džudževićeve izjave o kršenju prava Bošnjaka.

- Vladajuće stranke moraju da kažu da li ima istine u Džudževićevim navodima ili je to samo početak predizborne kampanje. DS mora da ima jasan stav, jer optužbe dolaze od poslanika koji podržava Vladu - kazao je Hajdarević.

Dok se centrifuga novih tenzija u Pazaru zahuktavala, do nas je stigla nezvanična informacija da bi do kraja nedelje trebalo da zaseda Savet za nacionalne manjine, na čijem čelu je premijer Mirko Cvetković.

 

SKUPŠTINA SPREMNA DA RAZMOTRI ZAHTJEV

Zahtjev Bošnjačke Liste da Skupština Srbije hitno raspravlja o pravima Bošnjaka do utorka popodne nije upućen parlamentu.
- Ukoliko takav prijedlog stigne, ne bih imala nikakav problem da zakažem sjednicu i u predviđenom roku od tri dana opredjelila bih se o terminu - rekla nam je Slavica Đukić-Dejanović, predsjednica Skupštine.

 

Izvor: večernje novosti

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP