https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Bošnjačka lista: Vlast u Pazaru ne mari za siromaštvo građana - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Bošnjačka lista: Vlast u Pazaru ne mari za siromaštvo građana

Bošnjačka lista: Vlast u Pazaru ne mari za siromaštvo građana

Bošnjačka lista: Vlast u Pazaru ne mari za siromaštvo građana

Danas je u prostorijama Centrale SDA Sandžaka održana konferencija odborničkog kluba Bošnjačke liste za evropski Sandžak na kojoj se novinarima, u društvu svojih kolega odbornika Ahmedina Škrijelja i Fahrudina Đekića, obratila predsjednica odborničkog kluba dr. Dževa Memić.
Tema konferencije bilo je upoznavanje javnosti sa razlogom zbog kojeg odbornici Bošnjačke liste nisu priustvovali današnjoj sjednici Skupštine Grada Novog Pazara.

Dr. Dževa Memić je istakla da se na dnevnom redu nije našao prijedlog Bošnjačke liste za evropski Sandžak da Skupština donese odluku kojom bi se od Vlade Srbije tražilo da formira fond za podsticanje zapošljavanja u Novom Pazaru i da je to razlog današnjeg neprisustvovanja sjednici odborničkog kluba čiji je ona predsjednik, o čemu je predsjednica Skupštine i zvanično obavještena pismenim putem.

"Na konsultacijama za utvrđivanje dnevnog reda održanim 12.04.2011. godine predložila sam da Skupština Grada donese odluku kojom bi se od Vlade Srbije tražilo da formira fond od 50 miliona eura za podsticanje zapošljavanja najmanje 3 hiljade ljudi u Novom Pazaru i Sandžaku dovođenjem stranih investitora"- rekla je dr. Memić, uz podsjećanje da je ta inicijativa odbornika Bošnjačke liste u skladu sa inicijativom koju je Bošnjačka lista za evropski Sandžak pokrenula u Republičkom parlamentu i Vladi Srbije.

"Tražimo da se to učini na isti način kao što je učinjeno u Nišu, dovođenjem Benetona, ili u Kragujevcu, dovođenjem Fiat-a. Ako je moglo da se uloži više od stotinu miliona eura u Bor ili više desetina miliona u Staru planinu, zašto to isto ne bi moglo biti učinjeno i u Novom Pazaru kada znamo da je u njemu skoro 30 hiljada nezaposlenih"-rekla je Memićeva uz navođenje, na kraju, da je činjenica da vladajuća većina nema elementarnog razumjevanja za osnovne životne probleme i potrebe građana Novog Pazara bila razlog da odbornici Bošnjačke liste za evropski Sandžak ne prisustvuju 3. sjednici Skupštine Grada Novog Pazara izražavajući na taj način svoje nezadovoljstvo.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37