https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Vojna vježba na poligonu Pešter - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Vojna vježba na poligonu Pešter

Vojna vježba na poligonu Pešter

Najviši državni zvaničnici i vojni vrh Srbije prisustvuju na poligonu "Pešter" združenoj taktičkoj vjebni "Odlučan odgovor 2009", u kojoj učestvuje oko hiljadu pripadnika vojske i specijalnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova.

U okviru najveće intervidovske vežbe organizovavne u poslednjih 15 godina biće izvedena bojeva gađanja i prikazana dejstva lovačko-bombarderske avijacije, helikopterskih jedinica, oklopnih i pešadijskih sastava, artiljerije i specijalnih snaga Vojske Srbije i MUP-a.

U okviru vježbe je za predstavnike državnog vrha i diplomatskog kora priređena izložba vojnih sredstava i naoružanja u razvoju.

Vježbi prisustvuju predsjednik Srbije Boris Tadić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, zamjenik predsjednika vlade i ministar policije Ivica Dačić i ministri Sulejman Ugljanin i drugi, te predstavnici Generalštabova Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Turske.

Na vježbi učestvuju pripadnici 2. brigade Kopnene vojske, Specijalne brigade, Mešovite artiljerijske brigade, Brigade veze, Petog bataljonan vojne policije, 246. bataljona ABHO, 98. i 204. avijacijske baze Vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane i Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srbije.

"Cilj vježbe je uvježbavanje i provjera sposobnosti štabnog rada i rada jedinica VS u terenskim uslovima i bojevih gađanja namenskih taktičkih snaga pri izvršavanju zadataka prve misije", saopšteno je prije početka vežbe.

Izvor: Agencije, Mediji, Sandzaknews
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP