https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar Ugljanin u Sloveniji - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin u Sloveniji

Ministar Ugljanin u Sloveniji

Ministar Ugljanin u Sloveniji

OLIMIA - Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin boravi u dvodevnoj posjeti Republici Sloveniji povodom konferencije „Srbija na putu ka EU: Berza znanja i iskustava" koja se održava u mjestu Olimia, kod Podčetrteka.

Na konferenciji ministar Ugljanin uzeo je aktivno učešće gdje je govorio o mogućnostima za saradnju i privlačenje investicija i EU fondova u nerazvijene opštine Srbije. Tokom današnjeg dana konferencije, uz prikazivanje kratkog dokumentarnog filma o nerazvijenim opštinama Srbije „Druga strana Srbije", ministar Ugljanin je predstavio privredne potencijale Srbije i mogućnosti za partnerstvo između Srbije i Slovenije. Zajedno sa ministrom Ugljaninom u Sloveniji borave i predstavnici nerazvijenih opština, kao i predstavnici Vlade AP Vojvodine.

Ministar Ugljanin u banji Olimia, gdje se održava konferencija, sastao se sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacin i tom prilikom izjavio:„ U posjetu Sloveniji došao sam da bi Srbija iskoristila pozitivna iskustva Slovenije. Očekujemo savjet o tome kako su uspeli da iskoriste sredstva iz pretpristupnih fondova EU, kao i o unutrašnjoj organizaciji države potrebnoj za korišćenje tih sredstava".

Danas je ministar Ugljanin razgovarao i sa Alfredom Kilerom direktorom Direktorata za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu Ekonomije Republike Slovenije. Tokom srdačnog razgovora Kiler je izrazio spremnost za saradanju, kao i davanje stručne pomoći nerazvijenim opštinama Srbije u pisanju kvalitetnih projekata za apliciranje kod IPA fondova Evropske unije.

Takođe, ministar Ugljanin razgovarao je sa ministarkom odgovornom za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku, Dušom Trobec Bučan o procesu regionalizacije Slovenije, kao i o tome kako su lokalne samouprave Slovenije koristile IPA fondove na njihovom putu priključenja EU.

Tokom boravka u Sloveniji predviđeno je da se ministar Ugljanin sastane i sa Miranom Potrčem potpredsjednikom slovenačkog parlamenta i Janjom Klasinc, predsjednicom Odbora za spoljnu politiku slovenačkog parlamenta i predsjednicom Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP