https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Odnos režima prema Bošnjacima podsjeća na devedesete - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Odnos režima prema Bošnjacima podsjeća na devedesete

Odnos režima prema Bošnjacima podsjeća na devedesete

Povodom privođenja Saliha Hota, zamjenika predsjednika opštine Tutin, Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka je na današnjoj sjednici razmatralo ovu novonastalu situaciju.

Predsjedništvo SDA Sandžaka smatra da je ovo početak odmazde tek formirane Vlade protiv Bošnjaka političkih neistomišljenika, kroz zloupotrebu državnih organa i političke moći.

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović je na konferenciji za novinare rekao da je indikativno to što se ovaj događaj desio odmah nakon što su poslanici SDA Sandžaka na sjednici Skupštine Srbije istakli činjenice i zatražili da se rasvijetle optužbe koje su na račun Rasima Ljajića iznijeli njegovi bliski saradnici, optužujući ga za umiješanost u najtežim zločinima u Sandžaku.

“Kao narodni poslanici pozivamo ovu Vladu da se suzdrži od zloupotrebe svoje političke moći za obračun protiv Bošnjaka, a da prije svega hitno i neodložno usaglasi nacionalnu strukturu u policiji, sudstvu, tužilaštvu i drugim organima sa javnim ovlašćenjima”, istakao je Imamović i dodao da je nova Vlada svoj prvi radni dan započela zastrašivanjem Bošnjaka.

Predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničkog kluba 'SDA Sandžaka - PDD', Dr Sulejman Ugljanin je u obraćanju medijima izjavio da odnos režima prema Bošnjacima podsjeća na 1992. godinu, kada je tadašnji režim svu svoju državničku i političku moć stavio u službu partijskih interesa.

“Bošnjaci čine sve da se u ovoj zemlji uspostavi pravna sigurnost i jednakost pred zakonom, kako bi Srbija bila razvijena članica Evropske unije. Sve ranije Vlade su dijelile Bošnjake na podobne i nepodobne, a sada oni koji su na listama velikih stranaka  imaju povlašćen položaj i mogu činiti najteža krivična djela i niko, od premijera do ministara, ne pokazuje ni minimum interesovanja da se zapitaju o čemu se radi”, istakao je Ugljanin i napomenuo da je na sjednici Skupštine Srbije upravo govorio o svim najtežim krivičnim djelima u Sandžaku i da je pokušaj hapšenja Saliha Hota dokaz da se vraćamo u zloćudna vremena vladavine režima Miloševića i Šešelja.

Dr Ugljanin je pozvao ovu vladu da stvori ambijent u kome će se Bošnjaci osjećati kao pripadnici države u kojoj žive, da je SDA Sandžaka legitimni predstavnik Bošnjaka i da državni organi moraju to da poštuju. SDA Sandžaka će iskoristiti sve raspoložive mehanizme da na državnom i međunarodnom planu kod Bošnjaka vrati sigurnost u državne organe.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP