Učitavanje sajta

Vijesti

Bakir Izetbegović podržao dr. Ugljanina i uputio poruku Bošnjacima pred predstojeće izbore u ...

Bakir Izetbegović podržao dr. Ugljanina i uputio poruku Bošnjacima pred predstojeće izbore u Srbiji

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je danas podršku predsjedniku SDA Sandžaka dr. Sulejmanu Ugljaninu i „Čuvarima Sandžaka“, te svim Bošnjacima koji glasaju na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji. Tim povodom Izetbegović je ove izbore ocjenio najvažnijim u posljednih 20 godina, te je naglasio da je glas za SDA Sandžaka glas za čuvanje vrijednosti Sandžaka i bošnjačkog naroda, a da je historija potvrdila ko je istinski čuvar Bošnjaka u Sandžaku.

„Dragi Bošnjaci Sandžaka, pred vama su najvažniji izbori u posljednje dvije decenije. Od vašeg glasa zavisi budućnost i status Sandžaka, pozicija bošnjačkog naroda, ali i kvalitet života svakog od vas ponaosob. Vaš glas nije pitanje opredjeljenja između stranaka ili kandidata, to je izbor između ekonomske stagnacije, vazalstva, gubljenje identiteta sa jedne i slobode očuvanja naše vjere, kulture, jezika, običaja, ekonomskog prosperiteta s druge strane. Zato vaš glas i povjerenje trebaju pripasti onima koji godinama čuvaju sve one vrijednosti koje krase Sandžak i bošnjački narod.

Vaš glas treba pripasti onima koji su već tri decenije beskompromisni ČUVARI SANDŽAKA. Historija je potvrdila ko je istinski čuvar bošnjaka, kako u Sandžaku tako i u Bosni i Hercegovini. To je neosporno Stranka demokratske akcije, dr. Sulejman Ugljanin je zajedno sa rahmetli Alijom Izetbegovićem prije 33 godine, čestita obraza stao na branik dušmanima koji su htjeli prekrajati historiju, uz svoj narod i za svoj narod. Sulejman je uz svoj narod i danas. Svoj život i rad je posvjetio borbi za prava Bošnjaka. Budimo zajedno svi zajedno istinski ČUVARI našeg naroda, našeg Sandžaka i naše matice Bosne i Hercegovine. SDA BiH je uz SDA Sandžaka.

Do pobjede ako Bog da“ - poručio je Izetbegović u video poruci.

Link: Video poruka Bakira Izetbegovića

yt/SdaSandzaka

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP