Učitavanje sajta

Vijesti

Gegić 77%, Turković 22%, Mahmutović 19% povjerenja građana

Gegić 77%, Turković 22%, Mahmutović 19% povjerenja građana

Gegić 77%, Turković 22%, Mahmutović 19% povjerenja građana

Program Evropskog partnerstva PROGRES i Centar za slobodne izbore i demokratiju CESID, predstavili su rezultate istraživanja zadovoljstava građana životom u lokalnoj zajednici, koje je u prethodna dva mjeseca sprovedeno u 25 opština Južne i Jugozapadne Srbije. U Multimedijalnom centru u Novom Pazaru predstavnici PROGRES-a i CESID-a novinarima i predstavnicila lokalnih samouprava Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Ivanjice i Raške predstavljeni su pojedinačni rezultati.
Prema svim elementima istraživanja Opština Tutin je ubjedljivo na prvom mjestu a u pojedinim elementima, iznad svakog prosjeka.
U izvještaju koji je objavljen na sajtu PROGRES-a, kada je u pitanju povjerenje u lokalne organe vlasti se ističe da je Opština Tutin jedini izuzetak gdje su sve četiri institucije dobile natpolovično povjerenje građana. Gradonačelnik Tutina ima povjerenje 77% građana, Opštinsko vijeće 70%, Skupština 66% a sama administarcija 59% građana.

U Novom Pazaru, gradonačelniku Mehu Mahmutoviću vjeruje samo 19% građana dok 22 % građana Opštine Sjenica vjeruje svom gradonačelniku Murizu Turkoviću.
Lazaru Rvoviću koji je predsjednik Opštine Priboj vjeruje 19 % građana, Ljubiši Zindoviću iz Prijepolja 20 % a predsjedniku opštine Nova Varoš 22%.

U svakoj od opština koja je obuhvaćena Istraživanjem direktno je intervjuisano od 250 do 400 ispitanika, a ukupno oko 7.500 građana, što predstavlja reprezentativan uzorak. Finansijska sredstva za sprovođenje Istraživanja obezbjedile su Evropska unija i Vlada Švajcarske, donatori PROGRES-a.

 

 

Izvor: www.progresprogram.org/biblioteka.php

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP