https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zaustaviti politiku koja inspiriše zločine - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zaustaviti politiku koja inspiriše zločine

Zaustaviti politiku koja inspiriše zločine

Delegacija Stranke demokratske Sandžaka koju je predvodio Predsjednik dr. Sulejman Ugljanin obilježila je 29. godišnjicu od otmice u Štprcima. 
 
Cvijeće na spomen obilježije žrtvama otmice u Štrpcima, u ime SDA Sandžaka, položili su predsjednici ogranaka Stranke iz Prijepolja, Brodareva i Priboja. 
 
Predsjednik ogranka SDA Sandžaka Prijepolje, Edib Kajević u svojoj izjavi medijima podsjetio je da su žrtve otmice bili osamnaest Bošnjaka i jedan Hrvat, od kojih je devet bilo građana Prijepolja. 
 
“Danas se navršava 29 godina od kako su srpske oružane snage iz voza u Štpcima otele, opljačkale, mučile i svirepo ubile 18 Bošnjaka i jednog Hrvata. 
 
Taj zločin do danas nije dobio svoj epilog, njihovi počinioci nisu kažnjeni, a inspiratori i nalogodavci ne samo da nikada nisu pronadjeni, već su zajedno sa ostalim zločincima i nagradjeni. 
 
Sa još uvijek svježim ranama, ovu godišnjicu obilježavamo u atmosferi novih genocidnih prijetnji koje su i ovoga puta uniformisani policajci uputili Bošnjacima u Priboju. 
 
Građani Prijepolja su uznemireni i informacijama smo da su ti policajci prebačeni upravo na službu u Prijepolje. 
 
Sve to dokazuje, da je zločin koji se ne kazni osuđen da se ponovi. A ukoliko su policajci iz Priboja prebačeni u naš grad, to predstavlja posebno uznemirenje, prijetnju i razlog da se ne osjećamo bezbjedno. 
 
Politika koja je dovela do ovog zločina je ista politika koja je dovela do ovih posljednjih prijetnji. Ona mora biti porazena na izborima, a gradjanima Sandžaka i čitave Srbije ponudjene korijenite pozitivne promjene”, zaključio je Edib Kajević, predsjednik ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju.
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37