Učitavanje sajta

Vijesti

Zaustaviti politiku koja inspiriše zločine

Zaustaviti politiku koja inspiriše zločine

Delegacija Stranke demokratske Sandžaka koju je predvodio Predsjednik dr. Sulejman Ugljanin obilježila je 29. godišnjicu od otmice u Štprcima. 
 
Cvijeće na spomen obilježije žrtvama otmice u Štrpcima, u ime SDA Sandžaka, položili su predsjednici ogranaka Stranke iz Prijepolja, Brodareva i Priboja. 
 
Predsjednik ogranka SDA Sandžaka Prijepolje, Edib Kajević u svojoj izjavi medijima podsjetio je da su žrtve otmice bili osamnaest Bošnjaka i jedan Hrvat, od kojih je devet bilo građana Prijepolja. 
 
“Danas se navršava 29 godina od kako su srpske oružane snage iz voza u Štpcima otele, opljačkale, mučile i svirepo ubile 18 Bošnjaka i jednog Hrvata. 
 
Taj zločin do danas nije dobio svoj epilog, njihovi počinioci nisu kažnjeni, a inspiratori i nalogodavci ne samo da nikada nisu pronadjeni, već su zajedno sa ostalim zločincima i nagradjeni. 
 
Sa još uvijek svježim ranama, ovu godišnjicu obilježavamo u atmosferi novih genocidnih prijetnji koje su i ovoga puta uniformisani policajci uputili Bošnjacima u Priboju. 
 
Građani Prijepolja su uznemireni i informacijama smo da su ti policajci prebačeni upravo na službu u Prijepolje. 
 
Sve to dokazuje, da je zločin koji se ne kazni osuđen da se ponovi. A ukoliko su policajci iz Priboja prebačeni u naš grad, to predstavlja posebno uznemirenje, prijetnju i razlog da se ne osjećamo bezbjedno. 
 
Politika koja je dovela do ovog zločina je ista politika koja je dovela do ovih posljednjih prijetnji. Ona mora biti porazena na izborima, a gradjanima Sandžaka i čitave Srbije ponudjene korijenite pozitivne promjene”, zaključio je Edib Kajević, predsjednik ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju.
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP