Učitavanje sajta

Vijesti

Saradnja Kancelarije za održivi razvoj sa GTZ-om i BOŠ-om

Saradnja Kancelarije za održivi razvoj sa GTZ-om i BOŠ-om

Saradnja Kancelarije za održivi razvoj sa GTZ-om i BOŠ-om

BEOGRAD - Pomoćnik direktora Edib Kajević, sa saradnikom Damjanom Ćuprićem, juče se u Palati Srbije susreo sa Danielom Kostadinovom - Petrović, iz Nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ (GIZ) i Mirkom Popovićem i Teodorom Maravić iz Beogradske otvorene škole (BOŠ).

U razgovoru sa predstavnicom GTZ-a je bilo riječi o uključivanju Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u projekat 'Ekonomski razvoj u regionu Dunava', koji sprovodi GTZ. 'U projektu učestvuju opštine Majdanpek, Golubac i Knjaževac, koje su u našoj nadležnosti i mi želimo da aktivnim učešćem Kancelarije za održivi razvoj omogućimo bolje rezultate i realizaciju projekta i tako podstaknemo razvoj ovih opština'- rekao je Kajević. Kostadinova je napomenula da je GTZ otvoren i za saradnju na drugim projektima, kao i za pružanje stručne i tehničke pomoći.

U razgovoru sa koordinatorima na projektu Beogradske otvorene škole, postignut je dogovor da Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja bude saradnik na projektu 'Jačanje kapaciteta uprave za pristupanje Srbije Evropskoj uniji', koju organizuje BOŠ i Kancelarija za evropske integracije. 'Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja će se aktivno uključiti u ovaj projekat, tako što će pozvati sve nedovoljno razvijene opštine da delegiraju ljude koji pokazuju interesovanje za dalje usavršavanje i dođu na obuku koja će biti od koristi za njihovu lokalnu zajednicu'- istakao je Kajević. Mirko Popović je u ime BOŠ-a rekao da rok za prijavu na prvi program „Politika EU u oblasti životne sredine" traje do 7. februara

Sagovornici su se složili da će Kancelarija za održivi razvoj i BOŠ nastaviti saradnju i na budućim projektima.

 

Izvor: www.kornrp.gov.rs

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP