Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin: Nećemo dozvoliti ničiju asimilaciju

Ugljanin: Nećemo dozvoliti ničiju asimilaciju

Ugljanin: Nećemo dozvoliti ničiju asimilaciju

U izjavi koju je dao za medije ministar dr. Sulejman Ugljanin je govoreći o pitanju održavanja svetosavskih akademija u školama rekao:
“Još kao gradonačelnik sam mojim sugrađanima govorio nešto što je istina, a to je da je Svetosavlje nešto što je temelj srpskog i vjerskog i nacionalnog identiteta. To je jedna od poželjnih razlika između srpskog većinskog naroda i manjina koje imaju neki svoj identitet.
Ja kao ministar u ovoj demokratskoj Srbiji, demokratskoj vladi tvrdim da mi kao vlada nećemo dozvoliti ničiju asimilaciju. Prisustvovanje akademijama je fakultativna stvar, stvar izbora.
Regularno bi bilo da prisustvuju roditelji a ne djeca, zašto ne djeca? Zato što su djeca maloljetna, ona ne poznaju ni svoju vjeru a kamo li tuđu i postoji mogućnost asimilacije.
Zato smo mi kao vlada rekli da je to stvar izbora. Ko hoće neka ide, ko neće ne mora. Nisu ovdje u pitanju samo Bošnjaci, ista stvar je i sa Rusinima.
Imate ateista u Pazaru čija će djeca da učestvuju i da tamo pišu radove, crtaju, učestvuju na takmičenju, znači to je stvar izbora."

 

Izvor: Tanjug

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP