https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Drugi o nama: Izbori u Srbiji dovode do rascjepa sandžačkog naroda! - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Drugi o nama: Izbori u Srbiji dovode do rascjepa sandžačkog naroda!

Drugi o nama: Izbori u Srbiji dovode do rascjepa sandžačkog naroda!

“Zukorilićeva Matica bošnjačka, kao i njena politička sestra Vuċiċeva Matica srpska su odlučno protiv „albanizacije“ Albanaca u Sandžaku, ali ne i protiv njihove “srbizacije” - naglasio je u autorskom tekstu Ali Daci, profesor iz Rožaja, reagujući na konferenciju za medije Admira Muratovića, kandidata sa liste Matica bošnjačka.

“Ohrabren srpskom politikom, a pod uticajem takozvanog akademika Zukurlića, te korisne bakterije u debelom crijevu srpskih organa, Muratović je punih pola sata krivio Ugljanina što se suprotstavlja stazi trasiranoj od Vučića i Dačića. Trasi koja pod Zukurlovićevim bajraktarstvom vodi prema jedinom cilju: srbizaciji Bošnjaka i Albanaca u Sandžaku.“ – istakao ja Daci.

On naglašava da Muratović, svojim tendencioznim govorom, prepunim mržnje i uvrijeda, bez da trepne okom, ponavlja srpsku retoriku po kojoj “Ugljaninova politika kvari odnose Bošnjaka i Albanaca u regionu” i time pokušava bacati pepeo u oči svima koji su u toku zbivanja i svjesni faktičkog stanja da sandžaklije i Albanci nikada nisu sarađivali intenzivnije nego danas.

Imajući aktuelne okolnosti u vidu, ističe Daci, tvrdnje ove Zukurlićeve marionete nisu sasvim iznenađujuće. Ovi eksponenti štetne srpske politike smatraju da je sandžački narod kratkovid ili glup, te misli da vjeruje pričama njegovih mentora, Vučića i Dačića.

“Ni jedno ni drugo nije tačno. Naime, „Dr.“ Muratović zaboravlja da sa sandžačkim narodom nije moguće na taj način upravljati.” – ističe Daci.

Profesor Daci iznosi kao drastičan primjer težnje ove političke klike posljednje događaje vezane za obrazovanje u Sandžaku. Nije prošlo neopaženo, da u posljednje vrijeme sve češće dolazi do nasilne i protiv zakonite smjene vodećih struktura u školama, konkretno zamjene dosadašnjih direktora škola u Novom Pazaru i okolini sa poslušnim političkim jastrebovima Zukorlića.

“Otpor Bošnjačkog nacionalnog vijeća protiv, ovog koliko besramnog toliko i drskog čina, - totalne srbizacije obrazovanja u Sandžaku, je dovoljan razlog i motivacija Admiru Muratoviću da, pod pokrićem srpske politike i uz podršku talibanskih struktura, na bezobrazan način nasrne na Sulejmana Ugljanina, ovog savremenog patriote i velikana. – zaključio je Ali Daci.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37