https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dunavski projekti - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dunavski projekti

Dunavski projekti

Dunavski projekti

GOLUBAC - Danas je u Golupcu predstavljena Dunavska strategija u prisustvu ministra dr. Sulejmana Ugljanina, potpredsjednika Vlade Srbije Božidara Đelića i šefa delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera.

Dunavska strategija, koju je nedavno usvojila EU, odnosi se na države dunavskog sliva i njihove neposredne susjede - Nemačku, Austriju, Slovačku, Češku, Mađarsku, Moldaviju, Sloveniju, Rumuniju, Bugarsku, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Moldaviju i Ukrajinu.

Ministar Sulejman Ugljanin izjavio je FoNetu da će se pomoću ovih projekata omogućiti dodatno ulaganje u nerazvijene opštine i njihov napredak.

"Želimo da stvorimo stimulativni ambijent i omogućimo da investitori nađu interes i ulažu u naše nerazvijene opštine da stvorimo uslove da se mladi zaposle, žive od svog rada u svom gradu i tako stvorimo održivi razvoj čitave zemlje", zaključio je Ugljanin.

Srbija ima velike ambicije za podunavsku strategiju i zajedno sa Evropskom komisijom izdvojili smo 18,5 miliona evra za podunavske projekte, izjavio je danas u Golupcu potpredsjednik Vlade Srbije Božidar Đelić, na predstavljanju Dunavske strategije Evropske unije (EU).

Prema Đelićevim riječima, jedan od ključnih projekata biće revitalizavija Golubačke tvrđave, ali i celog Golupca, za šta je izdvojeno 6,5 miliona evra. On je podsjetio da Dunav prolazi u dužini od 588 kilometara kroz Srbiju, što je četvrtina plovnog toka Dunava.

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer istakao je da je Dunavska strategija značajna za Srbiju, prije svega zbog činjenice da, iako još nije članica EU, od samog početka učestvuje u njenoj izradi na istim osnovama, kao i zemlje članice.

Dežer je istakao da će Dunavska strategija omogućiti veću upotrebu Dunava za potrebe transporta, energetike i za kulturni razvoj svih država kroz koje prolazi. On je istakao značaj Dunavske strategije, ukazavši da je Srbija dosta učinila na njenoj izradi.

Izvor: FoNet

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37