https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ukinut vizni režim između Srbije i Turske - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ukinut vizni režim između Srbije i Turske

Ukinut vizni režim između Srbije i Turske

Ukinut vizni režim između Srbije i Turske

Od prije tri dana i državljani Turske bez viza mogu da dolaze u Srbiju. Početak bezviznog režima dveju zemalja ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin ocjenio kao neverovatno veliki značaj za međudržavne i prijateljske odnose, međuekonomsku saradnju, posebno za građane.
"Ukidanje viza za dvije zemlje ima neverovatno veliki značaj za međudržavne i prijateljske odnose, građane naših zemalja i međuekonomsku saradnju. Ovo je način da građani Turske na osnovu sporazuma o ekonomskoj saradnji i slobodnoj trgovini i svih sporazuma koje smo potpisali pod istim uslovima kao i naši državljani investiraji kod nas", izjavio je ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin i lider SDA Sandžaka.

Ugljanin je u izjavi datoj medijima rekao da će to biti od velikog značaja za sve one nerazvijene opštine sa kojima se bavi njegov resor u Vadi, a posebno, kako je rekao za opštine u Sandžaku.

"Predsjednik Turske Gul i premijer Erdogan su naglasili i žele da se investira u Sandžak kao jednu od najnerazvijenjih regija u našoj zemlji.
Ovim se otvara mogućnost građani, posebno oni kojima je porijeklo iz Sandžaka, a sada su supješni biznismeni u Turskoj, da sada mogu slobodno da investiraju i stalno budu pored svog kapitala.", rekao je on navodeći primjer jednog biznismena koji je u Rumuniji uložio milione ali nije mogao povede porodicu sa sobom.

Ugljanin je povodom početka primjene bezvinog režima između Srbije i Turske izrazio zadovoljstvo što naši zemljaci koji žive u Turskoj, kako je kazao, sada mogu da dođu i pomognu nam.

"Očekujemo priliv turskih investitora da dođu i da nas nauče kako da razvijemo biznis. To je velika stvar kada imamo situacija da je više od polovine stanovništva u Novom Pazaru nezaposleno, slična je stvar u Sjenici, Prijepolju, Priboju, Tutinu, Novoj Varoši ali i u mnogim drugim gradovima u Srbiji" zaključio je Ugljanin koji je kao ministar zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

On je podsjetio da je ispred Vlade bio zadužen da parlamentu obrazloži ove zakonske odredbe koje su dobile apsolutnu podršku i da kao ministar, nakon početka primjene ovih sporazuma očekuje investicije i približavanje EU.

Prema međudržavnom sporazumu, građani ove dvije zemlje će moći da na svakih 3 mjeseca provedu mjesec dana u onoj drugoj zemlji bez uzimanja viza. Sporazum o bezviznom režimu između Srbije i Turske potpisan je 12. jula ove godine u Beogradu, a počeo je da se primjenjuje prije tri dana.
Na graničnim prelazima istaknuto je obavještenje o početku primjene ovog bezviznog režima.

 

Izvor: Sandzaknews

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP