Učitavanje sajta

Vijesti

Uspješna saradnja u svim oblastima

Uspješna saradnja u svim oblastima

Uspješna saradnja u svim oblastima

Beograd - Ministar dr Sulejman Ugljanin sastao se danas u svom kabinetu u Vladi Srbije sa ministrom za kulturu i turizam Republike Turske Erturulom Gunajem i turskim ambasadorom Nj.E. Ali Riza Čolakom.

Tom prilikom ministar Ugljanin je prisutne upoznao sa ciljevima i planovima Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kao i sa industrijskom razvojnom zonom u Ljeskovi.

„Srbija ima ozbiljne potencijale za razvoj i važno je da naše dvije zemlje sarađuju na svim poljima. Treba u ubrzanom ritmu da sarađujemo na polju turizma i kulture i razmjeni pozitivnih iskustava. Nedovoljno razvijene opštine Srbije raspolažu sa dosta prirodnih resursa i imaju velike mogućnosti za ulaganje u oblast turizma" izjavio je ministar Ugljanin i dodao da očekuje da će se u narednom periodu saradnja između naših zemalja još više učvrstiti u obostranom interesu.

Ministar Gunaj preneo je Ugljanjinu pozdrave državnog vrha Republike Turske i svoje odušveljenje Beogradom, njegovim bogatim kulturnim nasleđem i zajedničkim nasleđem dva naroda na ovim prostorima. Ministar Gunajev je izrazio lično zadovoljstvo posjetom Srbiji i pozdravio je zalaganja koja je pokazao predsjednik Boris Tadić i prema statusu manjina koje žive u Srbiji, a i na uspostavljanju regionalne saradnje i pomirenja među narodima.

Neposredni povod posjete ministra Gunaja Republici Srbiji je predaja arheološko-numizmatičkog materijala turskog porijekla, koji je zaplijenjen pri pokušaju ilegalnog unošenja u Srbiju 2004. godine. Ova primopredaja podržana od strane Vlade Srbije pruža pozitivan primjer i poruku za buduće saradnje u svim oblastima, kao i na zaštiti kulturnog nasljeđa.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP