https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Posmatrači ODIHR-a posjetili SDA SANDŽAKA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Posmatrači ODIHR-a posjetili SDA SANDŽAKA

Posmatrači ODIHR-a posjetili SDA SANDŽAKA

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin primio je danas dugoročne posmatrače Misije ODIHR-a za posmatranje izbora zakazanih za 3 april 2022. godine.

Dr. Ugljanin upoznao je delegaciju ODIHR-a koju su činili Vibeke Sorum i Kristof Videman sa uslovima i okolnostima u kojima se odvija kampanja i pripremaju predstojeći predsjednički i parlamentarni izbori. Predsjednik je naglasio značaj učešća predstavnika SDA Sandžaka u procesu dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima u kome su predstavnici Stranke aktivno učestvovali predlažući konkretne korake za unaprjeđenje izbornog sistema i kompletnog ustavnog okvira Republike Srbije.

Nespremnost režimskih stranaka da usvoje ove konkretne prijedloge dovele su do okolnosti da se i ovi izbori sprovode bez ispunjenosti minimum uslova za slobodno, fer i demokratsko izjašnjavanje birača.

Posmatračima ODIHR-a je ukazano na brojne zloupotrebe javnih resursa i državnih mehanizama u prvom redu policije, sudstva, tužilaštva i inspekcija za vršenje funkcionerske kampanje, odnosno pritiska na birače.

Sagovornici su se složili da je neophodno održavati redovan kontakt svih učesnika izbora sa posmatračkom misijom kako bi obezbjedili da proces pripreme,  organizovanja, sprovođenja i implementacije izbornih rezultata bude strogo u okvirima zakona i demokratskih principa.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP